8 Kasım 2012 Perşembe
7 Kasım 2012 Çarşamba
5 Kasım 2012 Pazartesi
Kolay Çikolatalı Pasta Tarifi
Bugünün 2.
tarifi; aslında Facebook'tan Cuma günü yayınlayacağımı söylemiştim, ancak
yazabiliyorum, üzgünüm. Tembellik üzerine yapışınca insanın, sürekli erteliyor
bir şeyleri... Bugün bir çok tarifi sizlerle paylaşmak niyetindeyim inşallah.
Bu arada, sabahtan Cahide Ablamın güzel yazısını okuyup, hesiyesini alınca çok
mutlu oldum... Artık Ablamsız güne başlamak yokkk :)
Krep Nasıl Yapılır?
Merhaba
Sevgili Dostlar, bu hafta sonu hep gezdim :) Sizlere bir türlü yaptığım
yemekleri paylaşacak vakit bulamadım. Ama Eşim sağolsun, Blog'umu tam istediğim
gibi elden geçirdi ve yeniledi, umarım sizler de beğenmişinizdir. Pazar
sabahı misafirim Canım Deniz'ime yaptığım, Cahide ablamın tarifinden yararlanarak, küçücük eklemelerimle, güzelim Krep tarifimi yazıyorum.
Sevgili Özgecim, “Tuğba Krep tarifi yazar mısın blog'una”, demiştin, bak bu tarif senin için...
31 Ekim 2012 Çarşamba
Sanal Dostlarım, Hepinize Teşekkürler...
Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?
Fırın'da Somon Balığı
Yurtdışında Somon balığı yemeye alışmış biri
olarak, favorilerde başı çektiğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. Hem çok
sağlıklı hem de diğerlerine nazaran çok başka bir tadı olduğuna inanmaktayım.
Eşime ilk yapışımdı, ondan da geçer not aldı ya çok mutluyum :)
Tarife gelince, çok basit.. İşten eve geldiğinizde
hemen yapıp servis edebileceğiniz bir yemek.
22 Ekim 2012 Pazartesi
Kerebiç Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler;
3
yumurta
1
su bardağı yoğurt
2/3
bardak pudra şekeri
1
vanilya
1
kabartma tozu
1
su bardağı Ayçiçek yağı
1
ılınmış margarin (bence tuzsuz tereyağıyla çok daha güzel olur, bir
dahaki denememe inşallah! )
1
su bardağı irmik (çoğu kişi isteğe bağlı demiş, ama benim yediğim ve bildiğim
tüm Kerebiç tatlılarında irmik olur)- Olmazsa olmazım diyelim J
5buçuk
bardağa yakın da un (yalnız kulak memesi kıvamında oluncaya dek konabilir,
belki un markasına göre sizler 4 bardak bile yettirebilirsiniz)
1
bardak çekilmiş şamfıstığı
1,5
tatlı kaşığı tarçın
1
çay bardağı Hindistan cevizi
2
yemek kaşığı pudra şekeri
Tarifi;

Bu kurabiyeler oldukça hafif oluyor, Cahide ablam
sen de denemelisin, eminim çok seveceksin. Biraz masraflı bir kurabiye,
malzemesi çok bol çünkü, dileyen cevizde kullanabilir, içi için…


Afiyetler...
15 Ekim 2012 Pazartesi
Brownie Tarifim;
Daha önceden internetten bulduğum tariflerle Brownie yapmayı çok severdim. Sonrasında yurtdışındayken çok küçük farklılıklarla tarifimi bu şekilde değiştirdim, sizlerle de paylaşayım istedim. Geçen akşam Denizciğimle beraber yapıp, fotoğrafladık... :)
Malzemeler;
3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya (genelde vanilya şurubu koyuyorum-ozaman yarım küçük şişe)
1 bardak erimiş margarin (yoksa sıvıyağ koyabilirsiniz- ama katı olması için margarini öneririm-sağlıksız olsada :( )
2/3 bardak kakao
1 bardak un
Yarım paket kabartma tozu (isteğe bağlı)
1 avuç fındık
Yarım bardak hindistan cevizi
Üzeri için ayrıca eritilmek üzere iki paket bitter çikolata.
Yapılışına gelirsek;
Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice eriyene kadar çırpıyoruz. Erimiş
yağı ılındıktan sonra ekliyoruz. Kakaoyu ve hindistan cevizine birlikte ekliyoruz. Bundan sonra karıştırma işlemini spatula ile yaparsak çok daha iyi olur, yavaş yavaş, yedirerek karıştırmalıyız. Son olarak da unu ve dilersek kabartma tozunu ekliyoruz, normalinde kabartma tozu eklenmeden yapılıyor. Yağladığımız fırın tepsimize karışımı döküyoruz. Ben kare ya da dikdörtgen kapta yapmayı tercih ediyorum. 175 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra 150 dereceye
düşürüyoruz. Kürdan temiz çıktığı zaman bilin ki Brownie'miz yemeye hazır :)
Bir yandan Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da üzerine ekliyoruz. Üzeri sertleştikten sonra servise hazır hale geliyor, dilerseniz yanında vanilyalı dondurmayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
9 Ekim 2012 Salı
Cahide Ablamın İncir Uyutması nasıl yapılır?
Şeker
rahatsızlığım olduğundan aslında mümkün mertebe, incir gibi şekeri fazla meyveleri
çok nadir tüketiyorum. Yalnız, Cahide Ablam geçen gün bir tatlı denemiş,
dayanamadım, buzdolabındaki incirleri değerlendireyim diye denemek istedim. Ve
sonuç tabii ki yine müthiş, ablammm ellerine sağlık :) Sizlerle de buradan
paylaşayım istedim.
Bende
15 adet incir vardı, onları sıcak suda biraz yumuşayana kadar beklettim. Sonra
minik minik doğradım. Bir yandan da 1 lt. sütü kaynattım.
Kaynamış sütten bir
bardak kadarının içine doğradığım incirleri attım, elimle bir süre onları
ezdim, ufaladım, eldiven takmamak çok daha iyiymiş, bilgilerinize :)
Son olarak
bu karışımı kaynamış, hatta artık ılınmış sütün içine koydum, orda da bir
dakika mikserler çırptım, blender'la Cahide ablama göre aynı tadı
vermeyecektir.
Tabi ben incir tatlı olduğundan şeker eklemedim. Dileyen bir
kaşık kadar ekleyebilir. Hatta pekmez bile koyabilirsiniz, daha sağlıklı olması
için.
Ceviz parçalarını da içerisine eklemek benim bu tarife kattığım küçük bir
nokta, incirle beraber ağza gelen ceviz birbirine çok yakışıyor, dilerseniz siz
de ekleyebilirsiniz.
Kaselere boşaltıyoruz, kapaklı olurlarsa daha iyi, ama
üzerlerine havlu ile kapatacağız (yoğurt yaparken ki gibi) .
İncirli tatlıyı
uyutuyoruz, ben sabaha kadar bıraktım. O sıvı karışım, resmen puding kıvamına
geldi, inanılmaz bir şey. Ayrıca tadına gelince, ben böyle hafif ve böylesi
leziz bir tatlı görmedim, en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)