Niye mi Mango? J Aldığım bir tanecik Mangom oldukça sertti, yemesi çok keyifli
olmayınca onu kek yaparak leziz bir hale getirmek geldi aklıma.
İşte leziz kekim;
3 yumurtayı, 1
bardak dolusu tozşekerle iyice çırptım, yumurta kokusundan benim gibi rahatsız
olanlar varsa, bu çırpma esnasında bir paket vanilyayı da ekleyebilir.
Sonrasında ¾ bardak sütü, ¾ bardak sıvıyağı ekledim, 2bardak dolusu unu, (karıştırdıktan sonra eğer gözünüze biraz daha katı gelmesini isterseniz yarım bardak daha un katabilirsiniz, ben içine yarım bardak kadar ceviz koyduğum için gerek duymadım), yarım
paket kabartma tozunu ekledim. Kekimin ana harcı tamamlandı. Bundan sonrası
isteğe kalmış, ben Mangoyla-tarçını ve cevizi çok yakıştırdım. O yüzden bu
içlemeyi kullandım, hepsi göz kararı, ne kadar isterseniz… Karıştırma işlemimiz
bittikten sonra ısıtışmış 175derecelik fırınımıza 35-40 dakikalığına pişirmeye
koyuyoruz. Mango yerine yumuşak şeftali de çok güzel olacaktır. Yalnız bu tarz
meyveler koyduğumuzda spatul ile harcımıza, yavaş yavaş (yedirerek) malzemeyi
karıştırmanızı tavsiye ederim. Afiyetler…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder