Malzemeler;
3
yumurta
1
su bardağı yoğurt
2/3
bardak pudra şekeri
1
vanilya
1
kabartma tozu
1
su bardağı Ayçiçek yağı
1
ılınmış margarin (bence tuzsuz tereyağıyla çok daha güzel olur, bir
dahaki denememe inşallah! )
1
su bardağı irmik (çoğu kişi isteğe bağlı demiş, ama benim yediğim ve bildiğim
tüm Kerebiç tatlılarında irmik olur)- Olmazsa olmazım diyelim J
5buçuk
bardağa yakın da un (yalnız kulak memesi kıvamında oluncaya dek konabilir,
belki un markasına göre sizler 4 bardak bile yettirebilirsiniz)
1
bardak çekilmiş şamfıstığı
1,5
tatlı kaşığı tarçın
1
çay bardağı Hindistan cevizi
2
yemek kaşığı pudra şekeri
Tarifi;
Bütün malzemeleri yoğurarak yumuşacık bir hamur
elde ediyoruz. İç malzemelerimizi de karıştırıyoruz. Ben de kalıplar olduğu
için şekilli kalıplarıma hamuru koyup ortasını iç malzemeyle doldurup hamurumu
kapatıp fırın tepsime dizdim, sizlerde kalıp yoksa, avuç içinizde yuvarlak
açacağınız hamurun ortasına yaklaşık 1 tatlı kaşığı karışımdan koyup, ağzını
kapatıp, yağladığınız tepsiye ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri
dizeceksiniz. Benimkilerden 24 adet kurabiye çıktı. Oldukça da bereketli,
sizler kalıpsız yaparsanız daha da fazla çıkartabilirsiniz. Sonra 150 derecede
( benimki mini fırın olduğundan) rengi değişmemesi gerektiğinden düşük ısıda
pişiriyoruz. Benimkiler o kadar çabuk pişti ki 20 dakika sürmedi bile, zaten
elinizle bir kurabiyeye dokunduğunuzda piştiğini anlıyorsunuz. Sonra da
fırından aldığımız kurabiyelerimizin üzerlerini pudra şekeri ile
tatlandırıyoruz.
Bu kurabiyeler oldukça hafif oluyor, Cahide ablam
sen de denemelisin, eminim çok seveceksin. Biraz masraflı bir kurabiye,
malzemesi çok bol çünkü, dileyen cevizde kullanabilir, içi için…
Afiyetler...
sen kerebiç mi yaptım :) ben bu tatlıya bayılırım. bizde isteriz bize de yap :)
YanıtlaSilyapayımda siz kimsinizki :):) adını yazmamışın arkideşim:)
SilCanım arkadaşım yemeklerin neden lezzetliği olduğu daha yapılış aşamasında belli oluyor.Hazırlanırken dahi sanatsal içerikli .Görselliğine sağlık
YanıtlaSilGülçin
Fıstığım sağoll :) Severek yapınca snaırım yaptığın şeye de yansıyor, öpüyorum çok..
SilŞahane görünüyo..amma velakin ben almayım..ben uzaktan seviyom bu tatlıyı,şanını şöhretini...
YanıtlaSilmerhabalar..az önce kerebiç kurabiyesini sizin tarifinizle yaptım..geçenlerde anteptan aldığım kalıbı bu sayede denedim..şimdi...hamur çok güzel oldu yumuşacık..ben ceviz kadar parçalar alıp içini elimle inceltip harcını koyup kapatıktan sonra kalıba iyice bastırdım.tepsiye dizdiğimde şekilleri çok belli olmasına rağmen pişerken şekilleri kayboldu :( tadı çok güzel süper ötesi diyabilirim..pişmeside sizin zamanla aynı oldu altları kızardı ama üstünü kızartmadım..neden kaybolduki şekilleri? ayrıca ben tam tamına 62 adet kurabiye elde ettim!!! kalıpların büyüklüğümü farklı acaba..aldığım yerde hep aynı boy ama oval ve yuvarla kalıplar vardı..benimkide yuvarlak..arada çok fark olunca yazayım dedim...çok teşekkür ediyorum böyle güzel bir tadı sayenizde tattım..sevgiler..beste
YanıtlaSil