Birde benden dinleyin, deneyin isterim.
1kg Ispanak
1 büyük soğan
Yarım çay bardağı pirinç
Acı biber salçası (ne kadar isterseniz, ben çok acı yiyemediğimden bir tatlı kaşığı ekledim)
Tuz, karabiber
Bir
kg ıspanağımı, tahminimce 4-5 defa sirkeli sudan geçirerek yıkadıktan
sonra, ince ince doğradım. Önce soğanları sıvıyağda iyice öldürdüm, akabinde
salçamı ekledim ve yıkanmış ıspanaklarımı da yavaş yavaş tencereme eklemeye başladım, ama ilk konulduğunda
tencereye sığmıyor gibi görünse de 2-3 dakika sonra kendiliğinden
sönüyor ve azıcık kalıyor ( 1 kg ıspanağı 2 kişi bir akşam yemeğinde
tüketiyoruz, öyle düşünün :) ) .
En sona baharatımızı da ekledikten sonra, karıştırıp suyunu salmasını bekliyoruz, o yüzden 1 bardak sıcak
sudan başka su ilave etmiyorum. Kavurma yapmak isterseniz, hiç su eklemenize gerek kalmayacak. Çok da sulu sevmediğim için, sırf pirinçler
diri kalmasın diye sıcak suyumu ekliyorum. Hepsi bu :)
Bu arada ben bazen bulgurla pişirmeyi tercih ederim, o zaman su, 1 bardak yerine yarım bardak yeterli olacaktır.
Belki daha önceden hiç
denememiş arkadaşlarım varsa, Marketlerden yıkanmış Ispanakları alıp
yapabilirler. Çünkü ben dahi bazen ıspanakları yıkamaya üşendiğim oluyor... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder