Ben Elmalı tartı çok severim, ama evde elma
yoksa hazır da daha önceden yaptığınız herhangi bir marmelat varsa
yapabileceğiniz müthiş bir Tart bu bence.. Çok öncelerden internet arayıp
bulmuştum bu tarifi, şimdi de sizlerle paylaşayım istedim.
Hamuru için: Kulak memesi kıvamına
getirebileceğimiz ölçüde un (yaklaşık 2-3 bardak- önce 2 bardak koyarsınız,
baktınız çok yumuşak yarım daha ekler, kalanı da kıvamı tutmadıysa eklersiniz,
ama daha fazlası değil :) )
Oda sıcaklığında 150 gr margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yumurtanın sarısı
Tarife gelirsek; Tüm malzemeleri karıştırıyoruz,
yağladığımız tart kalıbımıza yarıdan fazla hamurumuzu yayıyoruz. Ortaya
marmeladımızı sürüyoruz.
(Elmalı yapacak olsaydık, 3elmamız(ben tercihen yeşili
kullanıyorum), yarım bardak cevizimiz, yarım su bardağı şekerimiz ve bir kaşık
tarçınımız olacaktı ve bunları ocakta pişirecektik).
Marmeladı her yerine yaydıktan sonra, üzerine de kalan hamuru şekillendirerek koyuyoruz.
Ben genelde bu üst kısmı çok beceremiyorum :):) Ya çok ince, ya çok kalın
oluyor, bazıları hamuru rendeleyerek daha farklı görüntü verebiliyor, nasıl
isterseniz, tercih size kalmış artık...
Isınmaya bıraktığımız fırınımız 175 derecede bizi
beklerken, tartımızı pişmeye koyuyoruz, yaklaşık 25-30 dakika sonra sunuma hazır hale geliyor. Üzerine
de hafif ılındıktan sonra Pudra şekerini ilave edip, servis edebiliyoruz.
Afiyetler...
Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilyapar yerseniz, afiyet olsun :)
Sil