Esma
Kuşumun yaş gününe özel bu keki yaptım. Aslında ona güzel bir pasta yapmak
niyetindeydim ama :) halim ancak bu keki yapmaya yetti. Çok hafif ve kolay bir
tarif, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemelerim;
4
olgunlaşmış muz
Yarım
bardak şeker (dilerseniz bunu eklemeyebilirsiniz bile)
1
yumurta
1
paket vanilya
1/3
bardak sıvıyağ (margarin de eritebilirsiniz ama ben sıvıyağ ile daha hafif
olduğuna inanıyorum)
Yarım
paket Kabartma tozu
1,5
bardak un
Yarım
bardak fındık-fıstık-ceviz (ne isterseniz)
1
tutam tuz
1
tutam tarçın ya da hindistan cevizi
Tarifime
gelirsek;
Bir
yumurtamızı, şekerle ve vanilyayla iyice çırpıyoruz. Ezdiğimiz muzlarımızı
içine ekliyoruz.
Sıvıyağımızı da ekledikten sonra, tüm kuru malzemelerimizi, en son fıstık fındık koymak üzere eklemelerimizi yapıyoruz.
Bu ince bir kek oluyor, dilerseniz malzemeyi iki katına çıkarabilirsiniz, muzu oldukça yoğun olduğundan malzemeleri iki katına çıkartsanız da muz adedini sabit tutmanızı öneririm, ama muzu çok sevenlerdenseniz, onunda dilediğinizce sayısını ekleyebilirsiniz, 6-8 vb. :) Bence bu tamamen damak tadına kalmış bir seçim. Fındık-fıstık da tarçın, hindistan cevizi de zorunlu değil, mesela bunların hiçbirini koymasanız da olur, ya da çikolata parçaları da çok yakışabilir, dediğim gibi seçim size kalmış.
En son olarak, yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımızı, 175 derecede ısınmış, fırınımıza 30-35 dakika pişmek üzere koyuyoruz.
Sıvıyağımızı da ekledikten sonra, tüm kuru malzemelerimizi, en son fıstık fındık koymak üzere eklemelerimizi yapıyoruz.
Bu ince bir kek oluyor, dilerseniz malzemeyi iki katına çıkarabilirsiniz, muzu oldukça yoğun olduğundan malzemeleri iki katına çıkartsanız da muz adedini sabit tutmanızı öneririm, ama muzu çok sevenlerdenseniz, onunda dilediğinizce sayısını ekleyebilirsiniz, 6-8 vb. :) Bence bu tamamen damak tadına kalmış bir seçim. Fındık-fıstık da tarçın, hindistan cevizi de zorunlu değil, mesela bunların hiçbirini koymasanız da olur, ya da çikolata parçaları da çok yakışabilir, dediğim gibi seçim size kalmış.
En son olarak, yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımızı, 175 derecede ısınmış, fırınımıza 30-35 dakika pişmek üzere koyuyoruz.
Afiyetler...
valla eline sağlık arkadaşım çok güzeldi..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık, oldukça lezzetliydi :)
YanıtlaSilafiyet olsun canım, her zaman :):)
SilMuzlu keki severim. Cikolata da cok yakisiyor bu keke. Ellerinize saglik
YanıtlaSilevet haklısınız, çikolatada güzel olur, teşekkürler. :)
Sil