2 Nisan 2014 Çarşamba

Gunesli bir gunden selamlar hepinize...

merhabalar, oglumun her gecen gun buyumesine tanik olmak, o tatli yorgunluk, sanirim baska hicbir seye degisilmez...ise bir sureligine ara vermek, kendine bakamamak, kucucuk seyleri kafaya takmak, hepsi bosmus...:) simdi guluyorum kendime. Kendimden daha fazla dusundugum, guzel emanetim oglum Kerem'im var simdi.. bu sayfayi actigimda hergune bir tarif sigdirmakta ne var diyordum kendi kendime... simdi bakiyorum da evde yeni seyler yapip bloga koymak uzere fotograflandiriyorum ama gun sonu oyle yorgun dusuyorum ki aman neyseee sonra elbet yazarim diyorum ve sadece instagramda foto olarak sergiliyorum, eee bu da biseydir dimi? :)) yakin zamanda sitede cok tatli komsularim oldu, onlarla arada toplaniyoruz, yeni yiyecek tarifleri birbirimizle paylasiyoruz. cahide ablamin sut receli cok begenildi, eger bir tarif begenilirse diyorsun ki hadi yeni sunu da deniyim , sunu da deniyim tattirayim :))) alt komsum ebru ablam ve ogullari bu ara hep benim tat uzmanlarim oldu :)) su an keremimi salliyorum, bir yandan da size yaziyorum, belki aranizdan bir kisi beni bugun okur :)... bu arada size guzel bir salata tarifi verecegim, sanmayin ki bugun sadece anlattim. bunu da fatma ablamdan ogrendim, normalde ben pirinc kisiri olarak yapardim. Ama cok enteresan bir yapilisi varmis meger, bence bu sekli cok daha lezzetli, simdiden denerseniz afiyet olsun...

malzemeler; 1 bardak pirinc
                     2 bardak salgam suyu
                     4-5  taze sogan
                     1 kereviz sapi
                      yarim demetdereotu 
                      yarim demet maydanoz
                      birer avuc misir ve bezelye
                      zeytinyagi ve limon

tarife gelirsek; siviyagda pirinci salgam suyuyla pilav yapar gibi pisiriyoruz, yalniz tuz katmayalim, salgam suyu tuzlu olur. salata haline getrdikten sonra ekleyip eklemeyecegimize karar veririz. Gerci ben eklemedim, gayet iyiydi. Diger tum yesillikleri ince dogruyoruz, kereviz sapi cok yararli oldugundan ben artik tum salatalarima ekler oldum, bence denemelisiniz. Cok citir ve farkli bir lezzeti var. Misir ve bezelyeye gelirsek, benim buzlugumda her zaman bulunur, renkli olsun diye kattim dilerseniz bunlarin yerine kornison tursusu da ekleyebilirsiniz. Sosu icin sizin keyfinize kalmis, ben yarimdan biraz fazla limon vr hakiki zeytinyagi kullandim. Bugday salatami ve Kara bugday salatamin da kisa tariflerini yazacagim... 

sevgiyle kalin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder