Merhaba
:)) Artık birazda yemek yapalım değil mi? :) Dün sabaha biraz melankolik
girmiştim ama gün içerisinde o kadar güzel şeyler yaşadım ki, mutlulukla,
enerjinin doruklarında günü tamamladım, bunu da sizinle paylaşmadan geçmek
istemedim. Ve bir günü daha devirdik, işte buradayız, hep birlikte ... Allah
bugünlerimizi aratmasın inşallah..
Ne
zamandır sizinle paylaşmak istediğim bir patlıcan yemeğim vardı. En
kolaylarından İmam bayıldı :)
Sıvıyağ
Patlıcanları
alacalı doğrayıp sanki karnıyarık yapacak şekilde hafif ortalarını keserek,
tuzlu suda bekletiyoruz. Sonrasında bir kenarda biberleri, soğanları, sarımsağı
ve domatesleri salata yapar gibi doğruyoruz, sıvıyağ, tuz ve salçasını ekleyip
yemeğimizin iç kısmını tamamlıyoruz.
Sudan
çıkarttığımız patlıcanlarımızı hafif kurutuyoruz, sonra tenceremize diziyoruz,
2'ye böldüğümüz patlıcanlarımızın ortalarını bu karışımla dolduruyoruz. Hafifte
üzerine su, sıvıyağımızı ve tuzumu da gezdirdikten sonra kısık ateşte pişmeye
bırakıyoruz. Bir süre sonra kendi sularını salacağı için koyacağımız su
patlıcanların 1/3'üne kadar gelse yetecektir. Piştiğini nasıl anlarız diye
sorarsanız, çatal batırmamız ayrıca baktığımızda sebzelerin renk
değişimlerinden belli olacaktır.
Bazen
ben etli yemekleri tercih etmem, işte böylesi durumlarda İmam Bayıldı güzel bir
tercih oluşturuyor benim için, ayrıca Eşim patlıcanı çok sevdiği için :)
Afiyetle ve sevgiyle kalın...
Çok ilginç bir tarif. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun :)
YanıtlaSil