malzemeler: 1 litre sut, 1 bardak toz seker, 1 silme cay kasigi kabartma tozu...
gelelim yapim asamasina; sutu sekerle kaynatiyoruz, kaynadigi sira kabartma tozunu ekliyoruz ve ara ara karistirmak sartiyla 1 saat kadar daha kaynatiyoruz. Zamanla renginin karardigini goreceksiniz, karamel renginde ve yapisi hafif agirlastiginda ki bu da tam olarak 1 saat sonucunda oluyor. Bir litre sutten bir kavanoz cikiyor, ama tadi disaridaki yedigimden oldukca guzel.. Yakinda sut recelli top keklerimi yapip sizlerle paylasiyor olacagim... Cok ozlemisim burada olmayi...
not: fotografa gelince, oglusumu uyuttuktan sonra cekip bloga koyacagim, rengini, yapisini daha iyi anlayacaksiniz..
Bugun misafirlikteydim, orada cok merak edilince hemen eve cikip tatmalari icin biraz koyup goturdum, tadan herkes bayildi..:)
Sevgiyle kalin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder