Dökme
tenceremi o kadar çok sevdim ki; fasulye ardından bu sefer hazır buzlukta etim
varken, eşimin en çok sevdiği yemeklerden birini yapmaya karar verdim.
4
Patlıcanım vardı, 250gr da yağsız kuşbaşım, tabi biberim, soğan, sarımsak,
veee domatesimi unutmayalım...
Sırayla
anlatayım, bu arada Dökme tenceresi olmayanlar ne yapacak derseniz,
düdüklüde eminim aynı kıvamı alacaksınızdır, ya da güveçte...
Öncelikle
etlerimi harlı ateşte tuz ve karabiber ekleyerek kavurdum.. Harlı ateş olma
sebebi, sularını salmalarını istememem.
Ardından bolca soğan ve sarımsağımı
ekledim, ben genelde soğan ve sarımsak adedi belirtmiyorum, bu sizlerin
dileğine kalmış. Sarımsağı çok sevdiğim için, nerdeyse 3-4 diş ekledim.
Ardından köy biberlerimi domatesimi ekledim, yanlız bu sebzeleri biraz etle
çevirdikten sonra diğer malzemeyi ekliyorum. En son bir kenarda tuzlu suda
beklettiğim patlıcanlarımı da ekledim.
Tüm malzemeler tencereye girdikten
sonra, zeytinyağımı, tuzumu, karabiberimi, kekik ve salçalı suyumu da
ekleyerek, kızık ateşte belli bir süre hiç karıştırmadan yemeğimi pişmeye
bırakıyorum.
Yaklaşık yarım saat sonra, karıştırıp tekrar pişmeye bıraktım. Bir
saatte pişmişti, tabi dökme tencerenin sanırım en müthiş yanı bu :) Çabuk ve
lokum gibi bir yemek oldu.
Bu arada ben kırmızı biberi yazmayı unutmuşum.
Acı yiyemiyor olsam da bu yemeğin en yakışan malzemesi bolca kırmızı biber,
sevenlere duyurulur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder