Şeker
rahatsızlığım olduğundan aslında mümkün mertebe, incir gibi şekeri fazla meyveleri
çok nadir tüketiyorum. Yalnız, Cahide Ablam geçen gün bir tatlı denemiş,
dayanamadım, buzdolabındaki incirleri değerlendireyim diye denemek istedim. Ve
sonuç tabii ki yine müthiş, ablammm ellerine sağlık :) Sizlerle de buradan
paylaşayım istedim.
Bende
15 adet incir vardı, onları sıcak suda biraz yumuşayana kadar beklettim. Sonra
minik minik doğradım. Bir yandan da 1 lt. sütü kaynattım.
Kaynamış sütten bir
bardak kadarının içine doğradığım incirleri attım, elimle bir süre onları
ezdim, ufaladım, eldiven takmamak çok daha iyiymiş, bilgilerinize :)
Son olarak
bu karışımı kaynamış, hatta artık ılınmış sütün içine koydum, orda da bir
dakika mikserler çırptım, blender'la Cahide ablama göre aynı tadı
vermeyecektir.
Tabi ben incir tatlı olduğundan şeker eklemedim. Dileyen bir
kaşık kadar ekleyebilir. Hatta pekmez bile koyabilirsiniz, daha sağlıklı olması
için.
Ceviz parçalarını da içerisine eklemek benim bu tarife kattığım küçük bir
nokta, incirle beraber ağza gelen ceviz birbirine çok yakışıyor, dilerseniz siz
de ekleyebilirsiniz.
Kaselere boşaltıyoruz, kapaklı olurlarsa daha iyi, ama
üzerlerine havlu ile kapatacağız (yoğurt yaparken ki gibi) .
İncirli tatlıyı
uyutuyoruz, ben sabaha kadar bıraktım. O sıvı karışım, resmen puding kıvamına
geldi, inanılmaz bir şey. Ayrıca tadına gelince, ben böyle hafif ve böylesi
leziz bir tatlı görmedim, en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder