Cahide Ablam bizler için bir etkinlik düzenledi, bende bu tarifle katılıyorum inşallah.
Bu
Ege yöresine ait, nadir bulunan bir sebze dolması. İlk tattığım zaman, o
yörenin köylü teyzeleri inanılmaz yapmıştı. Sonrasında her gittiğimde Ege
beldelerinde bu çiçekten arar oldum. Yurtdışında da bulunabiliyor, gördüm ki
artık büyük marketlerde de ara ara karşımıza çıkabiliyor. Ben her gördüğüm
zaman alıp bu dolmadan yaparım.
Tarife
gelirsek;
Elimde
20 adet kabak çiçeği vardı, bunları sirkeli suda bekletip, zedelemeden yıkadım,
narin bir bitki olduğu için çabuk kopabiliyor yaprakları, dikkat etmek gerek.
İçi
için; 2 bardak dolmalık pirinç
1 domates
2-3sap
maydanoz
1küçük
soğan
Bir tutam kuru nane
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı;
Domates, soğan ve maydanozu, rondodan geçiriyoruz, bu karışımı pirince
ekliyoruz. En son sıvıyağını, nanesini ve tuzunu da ekledikten sonra, çiçekleri
patlatmadan azar azar içlerini dolduruyoruz, gördüğünüz gibi ben içleri biraz
fazlaca koymuşum JJ Küçük bir tencereye çiçeklerin ağızlarını kapatacağı
şekilde dizip, üzerini bir tabakla kapatıyoruz. Üzerine az sıvıyağ, yarım limon
suyu, bir tutam tuz ve tencerenin yarısına kadar su ilave ederek, kısık ateşte
pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dakikada pişmiş oluyor.
Bu arada etkinlik Bayram sonrasına kadar uzatıldı :):)
YanıtlaSilbizzat tattık süper olmuştu :)
YanıtlaSilsiz kesinn Birnur'la Koray'sınız heheh :D:D
Sil