26 Eylül 2012 Çarşamba

Izgara'da Soslu Biftek ve Makarna...




Bu  makarnayı çok seviyorum, çünkü rengarenk :) Bir kaç dilim bifteğim vardı, onları zeytinyağında, tuz ve karabiber ile 10 dakika dinlendirdim, ardından hemen ızgaraya aldım, arkalı önlü iyice mühürledikten sonra, kekik serptim ve ocağı kapadım. Tabii biftekler olurken aynı anda makarnamı da hazır etmiştim. Eşim sulu yemekleri çok daha fazla tercih ettiğinden, bir yandan da büyük bir soğanı jülyen usulü doğrayıp, yağda iyice kavurdum, üzerine biber salçamı ekledim, hafifte su ekleyerek, güzel bir biftek sosu elde ettim. Sonra da afiyetle yedik. Eğer sizde benim gibi çalışna bir bayansanız, akşam gelir gelmez yarım saate sıkıştırabileceğiniz bir menü bu. Tavsiye edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder