26 Eylül 2012 Çarşamba

Elmalı Tarçınlı Tart...


Malzemeler:

  • 2 büyük boy yeşil elma
  • yarım limonun suyu
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş veya yarım su bardağı z.yağı)
  • yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı un + 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/8 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/4 su bardağı ceviz (çekilmiş)


Fırını 175C'ye ayarlıyoruz. Yuvarlak borcamımızı ya da  kek kalıbını yağlayıp unlayın. Artan unu silkeleyerek dökün. Elmalarımızı ince ince dilimliyoruz, geniş bir kasede limon suyu ile karıştırarak kararmalarını ölüyoruz. Onu bir kenarda bekletiyoruz. Bu sırada yumurta ve şekeri iyice çırpıp, yağ, süt ve vanilyayı ekleyerek devam ediyoruz. Ayrı bir kaba unu eleyerek, kabartma tozu, tuz ve limon kabuğu rendesini una ilave ediyoruz. Tahta bir kaşıkla unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip, son olarak cevizlerimizi ekliyoruz.
Karışımı kalıba döktükten sonra, beklettiğimiz elmalarımızı daire şeklinde karışımın üzerine diziyoruz. Çok hoş bir görüntü ve inanılmaz hafif bir tat ortaya çıkıyor.  Fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakıyoruz. Rengi değiştiğinde bir kürdan yardımı ile içinin pişip pişmediğine bakabiliriz.
Keki soğuttuktan sonra üzerine toz şeker serpip, servis yapıyoruz. İyi denemeler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder