3 Ağustos 2012 Cuma

Milföyde Kolay Tavuklu Börek




Eşim oruçlu olduğu için elimden geldiğince ona güzel ve lezzetli şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu da öylesi tariflerden biri; Göğüs tavuğunu harlı ateşte soteliyoruz, ardından soğanı, sarımsağını ve sonra da 3 renk biberini ekliyor, soğanları ölene kadar soteliyoruz, köri, kimyon, kekik, karabiber ve tuzunu da ekleyerek yemeğimizi pişiriyoruz. Daha sonra fırın tepsisine, (ben 6 adet milföy hamuru kullandım), milföyü döşüyoruz, ortasına yemeğimizi ekliyoruz, üzerini de kapatıp, susam, çörekotuyla renklendirip, 175derecede kabarana kadar pişiriyoruz. Diğer bir kenarda sarımsaklı yoğurdumuzu hazır bekletiyoruz, fırından çıkar çıkmaz, üzerine bolca yoğurtla servis ediyoruz. Köri otunun tavuğa verdiği o güzel lezzet, bol sarımsaklı yoğurtla birleşince, Şiir gibi oluyor :):)

Afiyet olsun ...


1 yorum:

  1. Süpersin tubacım fırsat buldukça blogunu okuyorum..:)(şule)

    YanıtlaSil