Eşim oruçlu olduğu
için elimden geldiğince ona güzel ve lezzetli şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu da
öylesi tariflerden biri; Göğüs tavuğunu harlı ateşte soteliyoruz, ardından
soğanı, sarımsağını ve sonra da 3 renk biberini ekliyor, soğanları ölene
kadar soteliyoruz, köri, kimyon, kekik, karabiber ve tuzunu da ekleyerek
yemeğimizi pişiriyoruz. Daha sonra fırın tepsisine, (ben 6 adet milföy hamuru
kullandım), milföyü döşüyoruz, ortasına yemeğimizi ekliyoruz, üzerini de
kapatıp, susam, çörekotuyla renklendirip, 175derecede kabarana kadar
pişiriyoruz. Diğer bir kenarda sarımsaklı yoğurdumuzu hazır bekletiyoruz,
fırından çıkar çıkmaz, üzerine bolca yoğurtla servis ediyoruz. Köri otunun
tavuğa verdiği o güzel lezzet, bol sarımsaklı yoğurtla birleşince, Şiir gibi
oluyor :):)
Afiyet olsun ...
Süpersin tubacım fırsat buldukça blogunu okuyorum..:)(şule)
YanıtlaSil