Reyhan Şerbeti |
Cahide Abla’dan yine
müthiş bir tarif denedim; Reyhan Şerbeti. Reyhan’dan şerbet mi olur demeyin,
muhteşem bir yaz içeceği, oluyormuş, denedim ve misafirlerime de denettim J Bir demet Reyhan’ı sıcak
suda (8bardak su), bekletiyorsun, içine 7 kaşık şeker ve limon tuzu(5-6 parça)
istersen limon kabuğu da ekleyerek, soğumaya bırakıyorsun. Biz buzlu olarak
içtik, sodayla karışımı da çok hoş oluyor, aşırı derece de tavsiye edilir…
Yeşil Ayran |
Bu da tatlı yerine
tuzlu içecek tercih edenlere; bir şişe ayranı Blender’a koyun, içerisine
dereotu, maydanoz ve nane ekleyin (birer tutam) ve çalıştırın, buz ve soda
eşliğinde müthiş bir yaz içeceği, karşınızda…
Çilek Suyu |
Ve bu sıcak yaz
günlerinde, market’te çilek bulunca kaçırmadım, aldım tabiiki de J Yarım kg çileğimi, göz kararı 1bardağa yakın şekerle, üzerini
geçecek kadar koyduğum suda, çilekler rengini salana kadar kaynattım, sonra da
altını kapatıp 15dakika içerisinde beklettim. İçindeki çilekleri blender’a
koyarak,(Cumartesi yapacağım pastaya kullanacağım, sos olması için) onu püre
yapıp bir kenara kaldırdım, süzülen çilek suyu da eşime sahur için yaptığım kek’in
yanında çok ferahlatıcı oldu doğrusu J
Bu arada ayrıca yaptığım Erik Şerbeti'ni de sizlerle paylaşacağım, tıpkı Çilek suyu gibi yaptım, yanlız posasını içerisine ekledim, onda konsantre olarak kullandık, yani içeceğimiz zaman az şerbetten bardağa koyup, su ve buz eşliğinde sunduk...
Erik Şerbeti |
her şey çok görünüyor bu tarifleri deneyeceğim
YanıtlaSil