25 Aralık 2012 Salı

Mantarlı Pilav



Daha önceden de denemesini yaptığım ve çok beğenerek yediğimiz pilavımı bir kez daha yaptım, bu sefer tarifimi sizlerle paylaşıyorum.



Malzemeler;

Mantar (10-12 adet)

1 orta boy soğan

2 bardak pirinç

Tuz-Karabiber-Yenibahar-Şeker-Nane

Tarif;

Mantarlarımızı minik minik doğradım. (Doğramadan önce limon sıktığım suda renkleri kararmasın diye mantarlarımı yıkadım). Onları harlı ateşte sıvıyağda iyice çevirdim. Unutmayalım ki; sebzelerimizin suyunu salmasını istemiyorsak harlı ateşte pişirmeliyiz, minik bir püf noktası.
Bir yandan da başka bir tavada soğanımı yağda iyice öldürdüm, ardından mantarlarıma ekledim. Yıkadığım pirinçlerimi de tencereme ekledikten sonra, yaklaşık 3-4 dakika kavurdum, baharatlarımı ekledim. Tuzunu-karabiberini, yenibaharını, ek olarak ben tarçın da ilave ettim, bir küp şekerini ( lezzet versin diye) koydum. 2-3 dakika da bu şekilde ocakta karışımımı karıştırdıktan sonra 3buçuk bardak suyuda son olarak ekleyip, kapağını kapatıp,  altını kısarak pişmeye bıraktım.
Piştikten sonra, demini alsın diye içerisine bir parça bayat ekmek koyarım. Bu da küçük bir püf noktası nacizane benden :):)

Güzel bir görüntü sağlamak için pilavımı güveçlere bölüştürüp üzerlerine kaşar koyarak fırına verdim. Ne yazık ki fırınımın azizliği burada da ortaya çıktı. :( Kaşarlarım yeterince erimedi, üzerleri 1 saate yakın fırında kalmasına rağmen kızarmadı da :(:(  Size istediğim görüntüyü bu sefer veremedim.
Yalnız güveçte denemek isterseniz,  fırın tepsisine güveçlerin yarısına gelecek kadar su eklemeyi unutmayın.. :)
(eminim bir çoğunuz biliyordur, ama daha önce hiç yapmayanlar aramızda varsa onlar için başka bir püf noktası daha söylemeyi istedim.)
Çok şükür bugün sizlerle bu iki tarifi paylaşabildim. Blogculuk işi ciddi takibi gerektiriyor. Bu işe baş koymuş olmak sanırım yetmiyor, Umut Sepeti'nden Zelişim, GİSİ'den Gizemcim, Cahide Ablam onun yeri zaten tartışılmaz, onların bu azmini, güzel fotoğraflarını gördükçe ben mutlu oluyorum ve onlarla gurur  duyuyorum..

 Rabbim hepimizin başarılarını, dostluğunu daim etsin...
Sevgiyle ve afiyetle...

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor Tuğbacığım.
    Ellerine sağlık canım, çok seviyorum farklı pilav çeşitlerini.
    Sevgi ve muhabbetlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım teşekkür ederim, kusuruma bakma ancak cevap yazabiliyorum.. Bende çok seviyorum. Yakında bir Karadeniz yemeği olan Pırasalı Pilavı yapıyor olacağım. İnşallah...

      Sil
  2. Tuğbacım,can'sın sen balsın :)
    Pilavın harika olmuş ,kaşarlı falan,insan yemelere doyamaz ki:)
    Yalnız kaşarı erimemesine çok şaşırdım.
    Hem de bir saat piştiği halde:)
    Üzülme sen, sonuçta tat ve görüntü 10 numara.
    Ellerine,emeğine sağlık.
    Güzel sözlerin için de çok teşekkürler.
    Senin gibi güzel dostlarım sayesinde devam ediyorum bloguma.
    Nice nice güzel paylaşımlara inşAllah.
    Baki muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerini aynen senle paylaşmaktayım.. İnsanlar birbirlerini tanımasalar da bu sanal ortamda öyle bir sinerji yaratılıyor ki arada gidip gelen, sevgiyle dolu kocamn bir dostluk ortamı. Çok mutluyum sizleri tanıdığıma. Öpüyorum seni :)

      Sil