25 Aralık 2012 Salı

Fırında Tavuk Yemeği



 
 
 
Merhaba dostlar,
 
 
Tembel Tuğba listesindeki yemekleri sizlerle paylaşmak konusunda cidden bu sıralarrr TEMBEL :):)...
 
Haftasonu kayınvalidem için güzel yemekler yapmıştım; Mercimek çorbası, Fırında Sebzeli Tavuk ve Mantarlı Pilav, tatlı olarak da Pastaya dönüştürülmüş Sakızlı Muhallebi :):). İşte bugün, şu tembelliği kırıp, sizlere  lezzetli tavuğumun sırrını paylaşmaya niyetlendim... :) Ardından da yanında sunduğum mantarlı pilavımın tarifini yazıyor olacağım inşallah ( ha gayret Tuğba :):) ). Hadi başlayalım tarife;

 
 
Malzemeler;
 
8 adet tavuk pirzola,
 
1 küçük patlıcan
 
1 küçük kabak
 
1 büyük patates
 
Bolca yeşil biber (3-4 adet olabilir, acılı isteyen acı biber de ekleyebilir. Bu yemeğin olmazsa olmazlarından birisi bu)
 
2 domates rendesi, ya da iki çorba kaşığı salça
 
3-4 diş sarımsak (diğer olmazsa olmazı)
 
2 büyük soğan
 
 
Tarife gelirsek;
 
Bu yemek için en önemli şey sosu... Tepsimize, tavuğumuzu, sebzelerimizi doğrayarak diziyoruz.
 
Sosumuz için, bol sıvıyağda doğradığımız soğanları ve sarımsakları iyice öldürüyoruz, akabinde biberlerimizi ekliyoruz. Onları da öldürdükten sonra domatesimizi ya da salçamızı hangisini isterseniz onu da ekleyip diriliğini yok ettikten sonra kaynamış suyumuzu ( ben göz kararı üzerini bir hayli geçecek kadar ekliyorum-bu sanırım 3-4 bardak kadar olabilir. Ekleye ekleye kıvamı buluabilirsiniz). Bu sosla pişirdiğim tavuklarda genelde ekmeğimizi suyuna batırarak :):) yemesi çok zevkli olduğundan, ben fazla ekliyorum. Tuz-karabiber (vazgeçilmez ikilimiz) ve de kekik sosa çok  yakışmakta, onu da ekledikten sonra, 3-4 dakika kaynamasını bekliyoruz.
 
Kaynadıktan sonra tepsimizdeki yemeğimizin üzerine bu sosu iyice gezdiriyoruz,  200 derecede ısınmış fırınımıza önce üzeri folyoyla kapatıp 40 dakika, sonra da üzerini açıp tavuk ve sebzelerimizin piştiğini anlayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
 
Bu sefer, yaklaşık bir buçuk saatte pişti. Mini fırınım arızalı normal de bu yemek 50 dakika civarında pişmeliydi.
 
 
 
 
Afiyetler...
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder