4 Aralık 2012 Salı

Elma Tatlısı



Bugüne kadar Elmayı hep severek yemişimdir. Fakat evdeki bozulmaya yüz tutmuş elmaları bir şekilde değerlendirmek istedim ve bu güzelim kolay tatlıyı denemeye karar verdim, sizlerle paylaşmak için. :)


Ben 4 adet elma kullandım.
Bir çubuk tarçın
Her yarım elma çin bir çorba kaşığı toz şeker
3-4 karanfil tanesi


 
 
 
Soyduğum elmalarımı limonlu suda 10-15 dakika kadar beklettim. Sonrasında ortalarını küçük bir kaşık yardımıyla oydum, oyarken dökülen çekirdeklerinden 5-6 adet tenceremin içerisine ekledim. Karanfilleri, tarçınımı ve şekerimi de ekledikten sonra, limonlu suyumdan bir bardak kadarını ilave ettim, kısık ateşte pişmeye bıraktım. Yaklaşık 15 dakikada elmalarım pişmişti, bazıları dağıldığı için renkleri değişir mi diye açıkçası bekleyemedim. Soğuduktan sonra üzerine kaymak ekleyerek eşimle birlikte test ettik, sonuç: Çok hafif bir meyve tatlısı :):)
 
Bu arada pişerken eklediğim suyla beraber leziz bir Elma şerbeti de elde etmiş oldum. Bir taşla iki kuş misali, denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
 
Sevgiyle kalın...

2 yorum: