7 Kasım 2012 Çarşamba

Muzlu Kek nasıl yapılır?


Esma Kuşumun yaş gününe özel bu keki yaptım. Aslında ona güzel bir pasta yapmak niyetindeydim ama :) halim ancak bu keki yapmaya yetti. Çok hafif ve kolay bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.

 




Malzemelerim;

4 olgunlaşmış muz

Yarım bardak şeker (dilerseniz bunu eklemeyebilirsiniz bile)

1 yumurta

1 paket vanilya

1/3 bardak sıvıyağ (margarin de eritebilirsiniz ama ben sıvıyağ ile daha hafif olduğuna inanıyorum)

Yarım paket Kabartma tozu

1,5 bardak un

Yarım bardak fındık-fıstık-ceviz (ne isterseniz)

1 tutam tuz

1 tutam tarçın ya da hindistan cevizi

 

Tarifime gelirsek;

Bir yumurtamızı, şekerle ve vanilyayla iyice çırpıyoruz. Ezdiğimiz muzlarımızı içine ekliyoruz.

Sıvıyağımızı da ekledikten sonra, tüm kuru malzemelerimizi, en son fıstık fındık koymak üzere eklemelerimizi yapıyoruz.



Bu ince bir kek oluyor, dilerseniz malzemeyi iki katına çıkarabilirsiniz, muzu oldukça yoğun olduğundan malzemeleri iki katına çıkartsanız da muz adedini sabit tutmanızı öneririm, ama muzu çok sevenlerdenseniz, onunda dilediğinizce sayısını ekleyebilirsiniz, 6-8 vb. :) Bence bu tamamen damak tadına kalmış bir seçim. Fındık-fıstık da tarçın, hindistan cevizi de zorunlu değil, mesela bunların hiçbirini koymasanız da olur, ya da çikolata parçaları da çok yakışabilir, dediğim gibi seçim size kalmış.

 En son olarak, yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımızı, 175 derecede ısınmış, fırınımıza 30-35 dakika pişmek üzere koyuyoruz.
 


Afiyetler...

 



 

5 yorum:

  1. valla eline sağlık arkadaşım çok güzeldi..:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık, oldukça lezzetliydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun canım, her zaman :):)

      Sil
  3. Muzlu keki severim. Cikolata da cok yakisiyor bu keke. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız, çikolatada güzel olur, teşekkürler. :)

      Sil