5 Kasım 2012 Pazartesi

Kolay Çikolatalı Pasta Tarifi


Bugünün 2. tarifi; aslında Facebook'tan Cuma günü yayınlayacağımı söylemiştim, ancak yazabiliyorum, üzgünüm. Tembellik üzerine yapışınca insanın, sürekli erteliyor bir şeyleri... Bugün bir çok tarifi sizlerle paylaşmak niyetindeyim inşallah. Bu arada, sabahtan Cahide Ablamın güzel yazısını okuyup, hesiyesini alınca çok mutlu oldum... Artık Ablamsız güne başlamak yokkk :)


Tarifime gelirsek;

Alt tabanı;

Çekilmiş Bisküvi ( ne çeşit, ne kadar isterseniz koymanız mümkün, herşey serbest.. Ben hafif bayatlamış bisküvileri çok önceden blenderdan geçirip buzluğa atmıştım, sanırım bir pakete yakındı, bu pasta için onu kullandım)

Dövülmüş, fındık,fıstık ya da ceviz, (hangisini dilerseniz)

50gr kadar tuzsuz tereyağı.

 

 
 

Tereyağını eritiyoruz, bisküvi ve dövülmüş içe tereyağını ekleyip iyice elimizle karıştırıyoruz ve kabın tabanına yayıyoruz, tabii önceden tabağımızı ıslatırsak, sonrasında servis etmede kolaylık yaşarız.

Üzeri ise;

Aslında ben kakaolu puding kullandım, yanınz ineceğine yakın içerisine portakallı çikolata ekledim, tek farklılığı bu... Çok pratik, çok leziz oldu. Sizde dilediğiniz çikolata çeşidini ekleyebilirsiniz. Kıvamın biraz daha katı olmasını sağlıyor. Hemde pudinglikten çıkmış oluyor :):)

Afiyetler...

 

 
 
 

4 yorum:

  1. tuğbacım bende sana geldim:)))
    Tanıştığıma memnun oldum hoş bir blok.
    ellerine sağlık görüşelim beklerim canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin :):) teşekkür ederim, sıklıkla görüşücez inşallah...

      Sil
  2. Blog dünyasın hoşgeldin Tuğbacım izlemeye aldım mutlu hafta sonları dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Hanifecim, sen de bloguma hoşgeldin, beni izlemeye aldığın için de ayrıca teşekkürler. sanada güzelliklerle dolu bir hafta sonu dilerim :)

      Sil