22 Ekim 2012 Pazartesi

Kerebiç Tatlısı Nasıl Yapılır?





Malzemeler;

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

2/3 bardak pudra şekeri

1 vanilya

1 kabartma tozu

1 su bardağı Ayçiçek yağı

1 ılınmış margarin (bence tuzsuz tereyağıyla çok daha  güzel olur, bir dahaki denememe inşallah! )

1 su bardağı irmik (çoğu kişi isteğe bağlı demiş, ama benim yediğim ve bildiğim tüm Kerebiç tatlılarında irmik olur)- Olmazsa olmazım diyelim J

5buçuk bardağa yakın da un (yalnız kulak memesi kıvamında oluncaya dek konabilir, belki un markasına göre sizler 4 bardak bile yettirebilirsiniz)
 

 İç malzemesi;

1 bardak çekilmiş şamfıstığı

1,5 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı Hindistan cevizi

2 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Tarifi;

Bütün malzemeleri yoğurarak yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. İç malzemelerimizi de karıştırıyoruz. Ben de kalıplar olduğu için şekilli kalıplarıma hamuru koyup ortasını iç malzemeyle doldurup hamurumu kapatıp fırın tepsime dizdim, sizlerde kalıp yoksa, avuç içinizde yuvarlak açacağınız hamurun ortasına yaklaşık 1 tatlı kaşığı karışımdan koyup, ağzını kapatıp, yağladığınız tepsiye ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizeceksiniz. Benimkilerden 24 adet kurabiye çıktı. Oldukça da bereketli, sizler kalıpsız yaparsanız daha da fazla çıkartabilirsiniz. Sonra 150 derecede ( benimki mini fırın olduğundan) rengi değişmemesi gerektiğinden düşük ısıda pişiriyoruz. Benimkiler o kadar çabuk pişti ki 20 dakika sürmedi bile, zaten elinizle bir kurabiyeye dokunduğunuzda piştiğini anlıyorsunuz. Sonra da fırından aldığımız kurabiyelerimizin üzerlerini pudra şekeri ile tatlandırıyoruz.

 
Bu kurabiyeler oldukça hafif oluyor, Cahide ablam sen de denemelisin, eminim çok seveceksin. Biraz masraflı bir kurabiye, malzemesi çok bol çünkü, dileyen cevizde kullanabilir, içi için…
 
 

 




 
 
 
 
 
Afiyetler...

 

6 yorum:

  1. sen kerebiç mi yaptım :) ben bu tatlıya bayılırım. bizde isteriz bize de yap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapayımda siz kimsinizki :):) adını yazmamışın arkideşim:)

      Sil
  2. Canım arkadaşım yemeklerin neden lezzetliği olduğu daha yapılış aşamasında belli oluyor.Hazırlanırken dahi sanatsal içerikli .Görselliğine sağlık

    Gülçin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fıstığım sağoll :) Severek yapınca snaırım yaptığın şeye de yansıyor, öpüyorum çok..

      Sil
  3. Şahane görünüyo..amma velakin ben almayım..ben uzaktan seviyom bu tatlıyı,şanını şöhretini...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar..az önce kerebiç kurabiyesini sizin tarifinizle yaptım..geçenlerde anteptan aldığım kalıbı bu sayede denedim..şimdi...hamur çok güzel oldu yumuşacık..ben ceviz kadar parçalar alıp içini elimle inceltip harcını koyup kapatıktan sonra kalıba iyice bastırdım.tepsiye dizdiğimde şekilleri çok belli olmasına rağmen pişerken şekilleri kayboldu :( tadı çok güzel süper ötesi diyabilirim..pişmeside sizin zamanla aynı oldu altları kızardı ama üstünü kızartmadım..neden kaybolduki şekilleri? ayrıca ben tam tamına 62 adet kurabiye elde ettim!!! kalıpların büyüklüğümü farklı acaba..aldığım yerde hep aynı boy ama oval ve yuvarla kalıplar vardı..benimkide yuvarlak..arada çok fark olunca yazayım dedim...çok teşekkür ediyorum böyle güzel bir tadı sayenizde tattım..sevgiler..beste

    YanıtlaSil