Ne
zamandır, yazmadığımı, tembellik ettiğimi fark ettim.
Dün
akşam hazır Zeytinyağlı Fasulye yapmışken sizlerler de tarifimi paylaşayım
istedim.
Yarım
kg Ayşe kadınım vardı, ince ince doğradım onları, tencereme koydum, üzerine
bolca domates, bolca soğan ekledim; fasulyeyi en lezzetli yapan şeylerden biri
bana göre bol soğan vee sırrımı söylüyorum, bir çubuk tarçın :) . Nasıl yani?
demeyin, pişirmenin ilk yarım saatinde içine konan bir çubuk tarçın muhteşem
bir lezzet katıyor yemeğe. Zeytinyağlıya biz genelde küp şeker koyarız, küp
şekerini az koyup, tarçın ilave ettik mi harika oluyor. En azından bugüne kadar
yiyen herkes çok memnun kaldı. Çubuk tarçınımız yoksa, hafif toz tarçın da
atabiliriz. Suyunu da az ilave edelim, çünkü domatesler suyunu oldukça
salacaktır. Zeytinyağı ve tuzunu da ekledik mi, yemeğimiz kısık ateşte pişmeye
hazır. Denemenizi tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder