9 Ağustos 2012 Perşembe

Körili Tavuk ve Deniz Börülcesi Salatası

 
Cumartesi günü, anacığım onca yolu gözetmeden bana geldi, Ama şansına dışarıda öylesi bir yağmur vardı ki, buna rağmen taze yapraklarımı da yanında getirmeye üşenmedi, onun hakkını nasıl öderim bilmiyorum. :) Hemen gelir gelmez, azcık dinleneyim demeden, ilk sorduğu soru "Dolma için içi hazırladın mı? :)" Evvet, anacım hazırlamaz mıyım? :) Öncelikle belirteyim, ben zeytinyağlı dolma da kuş üzümü, fıstık sevmem, çok sade bir dolma içi hazırlarım, içeriğine gelince, bol soğan, bol kuru nane, yenibahar, şeker, karabiber, limon tuzu parçaları ve toz tarçın, hakiki zeytinyağı bile damlatırım tat versin diye. Bence dolmayı lezzetli yapan unsur toz tarçın ve limon tuzu...Denemenizi tavsiye ederim. Yapraklarda taze olduğundan, o kadar taze, o kadar ağızda dağılır olduki anlatamam.. Gülçincim, hatta hafta içi gelen misafirim Deniz ve eşi, Kayınvalidem, iş arkadaşım Zeynep ve İrem de tattılar, yorumlar, çok lezzetli olduğu yönündeydi, hehe...



Pazar akşamına yaptığım ana yemeğim; Kremalı, körili tavuk ve Jasmin pirinçten yaptığım pilav.. Göğüs tavuklarımı, harlı ataşte kavurdum, soğanı, sarımsağı, biberi, mantarı ekledim( daha önce börek tarifindeki gibi) baharatlarım; kimyon, karabiber, köri ve tuzu da ekledim. Son olarak kremayı da koydum ve ocağı kapadım...Pilavımda, bire bir ölçüyle, bir gecede bitecek şekilde ayarlandı. :)



Biz Cumartesi akşamı, kayınvalidemlerle İftar'a Pendik sahilde güzel bir Dürümcüye gittik, oraya da Cumartesi pazarı çok yakındı. Yeşilliklerimi taze almak için, (özellikle Reyhan şerbetim, Yeşil ayranım için) uğramak istedim. Annemle kapanmadan yetişiverdik, yeşilliklerimin dışında annecim Deniz Börülcesi görünce dayanamadı, hayır alma, uğraşamam demelerimi bile dinlemeden almış bulundu :) Tabi evine dönmeden onları ayıkladı da gitti, Selimim için... (Börülceyi kaynar suya atıyorsuni rengi değişince altını kapıyorsun. Süzdükten sonra, kılçıklarından ayıklamak gerekiyor, ayıklanan börülceye zeytinyağı, limon ve bol sarmısak koyarak sunuyorsun, hiç tuz atmayın, kendinden tuzlu bir börülce.
Bunun dışında Gülçin'cim annemin kısırını çok sever. O açıdan annecim, gitmeden kendisine Kısır'ını da yaptı gitti. Aslında Kısır konusunda annemler ellerimiz örtüşüyor, ama ne yalan söyliyim annemin elinden yemek çok daha keyifli :)






Gecenin en güzel Süprizi oldu bu bana; Gülçin'imin ev hediyesi. Biliyor arkadaşının merakını :) Tekrardan çok teşekkürler arkadaşım. En kısa zamanda yeniden bekliyoruz...



4 yorum:

  1. Arkadaşım gerçekten yemeklerin çok lezzetliydi Bu keyifli gün için tekrar teşekkürler

    Gülçin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en kısa zamanda görüşmek üzere canım.kitabımdan yemek yapar yapmaz çağırıcam sizi yeniden :)

      Sil
  2. Tuğbacım dün akşam sen de ilk olarak içtiğim reyhan şerbetinden
    dün yemeğe gelen misafirlerime yaptım.Tek kelimeyle bayıldılar.
    Hatta ben yemeğin başında denemek istermisiniz diye sorduğumda
    öncellikle Kolayla başlayalım sonra alırız dediler.
    Daha sonra içtiklerinde neden Kolayla yemeğe başladıklarına pişman oldular.
    Hatta böyle içeceklerle masalarımızı donatmalıyız koladan artık uzak duralım dediler.
    for your info

    Gülçin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım denemene ve beğenmelerine ne kadar sevindim anlatamam :) sağlıklı beslenmek kadar güzel birşey yok bence, bende etraftan öğrendiğim ilginç tarifleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim canım, öpüyorum çok..

      Sil