27 Ağustos 2012 Pazartesi

İslim Kebabı


Öncelikle 6 tane düzlerinden seçtiğimiz mümkünse kalın patlıcanlardan alıyoruz, bunları boylamasına incecik kesip, tuzlu suda yaklaşık 15-20 dakika bekletip sularını süzdürüyoruz, temiz suda yıkadıktan sonra peçeteyle fazla sularını alıyoruz. Ben yağın içinde kızartmak yerine, bu dilim patlıcanları tost makinasında üzerine az yağ sürerek kızartmayı, ızgaralamayı tercih ediyorum (aynı lezzeti de veriyor, denemelisiniz).

Patlıcanların hepsini tost makinasında kızarttıktan sonra, içi hazırlamaya geçebiliriz. 6 patlıcan için 300gr kıyma oldukça yeterli geliyor, içine bir soğan rendeliyoruz. Baharatlarımızdan karabiber, kimyonumuz ve tuzumuzu da ilave ediyoruz. Bu arada soğanı rondodan geçiriyorsanız, içerisine bir tutam maydanoz da atsanız çok yakışır (benim gibi maydanoz sevenler için).

Şimdi gelelim en zevkli kısmına, iki kızarmış patlıcanı alıyoruz, t şeklinde üst üste koyuyoruz, ortasına küçük bir parça köfte ekleyip, patlıcan dilimlerini katlayıp, üzerine bir kürdan yardımıyla tutturuyoruz, üzerine küçük bir dilim domates ve biber de süslemeye yardımcı olması için kürdana batırıyoruz. Bütün malzememiz bitince 1diş sarımsak, bir kaşık biber salçası, bir yemek kaşığı zeytinyağlı iki bardak sıcak suyu ilave ediyoruz.
Bir süre fırında üzeri folyolu yaklaşık 200derecede pişiriyoruz,  yarım saat sonra folyoyu alıp derecesini 175'e düşürerek, üstündeki sebzeler pişene kadar fırında tutuyoruz.
Ben bu patlıcanlarla köfteleri sarma işinden oldukça keyif aldım ve daha önce neden denememişim bilemedim. Yanına da Jasmin pirinciyle yapılmış pilavımla sunumu çok leziz oldu. :)

Afiyet olsun sizlere, iyi keyifler…

3 yorum:

  1. Allah seni iyi etsin tuğba t şeklinde dediğin şey haç. ben yapmam bu yemeği:D

    YanıtlaSil
  2. iştahsız biri olan ben bloğunuz sayesinde kilo alıcam sanırım :)
    hemen izlemeye alıyorum seni canım,
    banada beklarim tabi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :):) güldürdünüz beni.. beğendiğinize çok sevindim. sevgiler...

      Sil