Öncelikle 6 tane
düzlerinden seçtiğimiz mümkünse kalın patlıcanlardan alıyoruz, bunları boylamasına incecik
kesip, tuzlu suda yaklaşık 15-20 dakika bekletip sularını süzdürüyoruz, temiz suda yıkadıktan sonra peçeteyle fazla sularını alıyoruz. Ben yağın içinde kızartmak yerine, bu dilim
patlıcanları tost makinasında üzerine az yağ sürerek kızartmayı, ızgaralamayı
tercih ediyorum (aynı lezzeti de veriyor, denemelisiniz).
Patlıcanların
hepsini tost makinasında kızarttıktan sonra, içi hazırlamaya geçebiliriz. 6 patlıcan için 300gr
kıyma oldukça yeterli geliyor, içine bir soğan rendeliyoruz. Baharatlarımızdan
karabiber, kimyonumuz ve tuzumuzu da ilave ediyoruz. Bu arada soğanı rondodan
geçiriyorsanız, içerisine bir tutam maydanoz da atsanız çok yakışır
(benim gibi maydanoz sevenler için).
Şimdi gelelim en
zevkli kısmına, iki kızarmış patlıcanı alıyoruz, t şeklinde üst üste koyuyoruz,
ortasına küçük bir parça köfte ekleyip, patlıcan dilimlerini katlayıp, üzerine bir
kürdan yardımıyla tutturuyoruz, üzerine küçük bir dilim domates ve biber de süslemeye
yardımcı olması için kürdana batırıyoruz. Bütün malzememiz bitince 1diş sarımsak,
bir kaşık biber salçası, bir yemek kaşığı zeytinyağlı iki bardak sıcak suyu ilave
ediyoruz.
Bir süre fırında üzeri folyolu yaklaşık 200derecede pişiriyoruz, yarım
saat sonra folyoyu alıp derecesini 175'e düşürerek, üstündeki sebzeler pişene
kadar fırında tutuyoruz.
Ben bu patlıcanlarla köfteleri sarma işinden oldukça
keyif aldım ve daha önce neden denememişim bilemedim. Yanına da Jasmin pirinciyle yapılmış pilavımla sunumu çok leziz oldu. :)
Afiyet olsun
sizlere, iyi keyifler…
Allah seni iyi etsin tuğba t şeklinde dediğin şey haç. ben yapmam bu yemeği:D
YanıtlaSiliştahsız biri olan ben bloğunuz sayesinde kilo alıcam sanırım :)
YanıtlaSilhemen izlemeye alıyorum seni canım,
banada beklarim tabi :))
:):) güldürdünüz beni.. beğendiğinize çok sevindim. sevgiler...
Sil