14 Ağustos 2012 Salı

Çilek Posalı Etimek Tatlısı




Cahide Ablam sağolsun, sayesinde ne arasam bulabiliyorum J  Çilek soslu tatlı dedim, aradığım en hafif tatlılardan birini buldum, bakın tarifine;
8 adet etimek( bir pakette 16 adet var, ben iki küçük borcama yaptım)
Islatmak içim 2 çay bardağı sütü hafif ılıtıyoruz. sonra etimekleri ıslatıyoruz.
Ben Çilekli sosumu, çilek suyu yaptığım zaman hazırlamıştım, Çilek posalarım da değerlensin diye, 1kaşık nişasta ve 1yemek kaşığı toz şeker ekleyerek, az da su koyarak sos haline getirdim.
Muhallebisi ise; 4 su bardağı sütü 2 ymk kaşığı nişasta, 2 ymk kaşığı un, 8 ymk kaşığı şeker, 2yumurta sarısı, 4 ymk kaşığı hindistan ceviz , bir paket vanilya ile karıştırıyoruz. Pişen muhallebiye 2 kaşık tereyağı ekleyip, çırparak altını kapatıyoruz. Muhallebimizi etimeklerin üzerine, sosumuzuda sıcakken bu muhallebimizin üzerine döküyoruz. Soğuyuncaya kadar dışarda bekletip üzerine bol hindistan cevizi dökerek dolaba kaldırabiliriz, 3-4 saat sonra yenmeye hazır, açıkçası, 2dilim ancak beni mutlu etmeye yetti :):)

7 yorum:

  1. sen bu görüntüleri koydukça haberin olsun :
    bir gece ansızın gelebilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim, ben sana her gece böyle tatlılar yapar işe getiririm :):) üzülmee

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım. Çok güzel bir blog hazırlamışsın. Daha da güzel olur inşaallah. Tariflerimi denediğin için ayrıca teşekkür ederim. Sevgilerimle Tuğbacığım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım yorumun için çok teşekkür ederim. Onca yoğunluğunun arasında fırsat bulup ilgilendiğin için beni ayrıca mutlu ettin. Dilerim bir gün ben de senin gibi başarılı Bir Aşçı olabilirim,senin gibi denediğim yemekleri herkesle paylaşabilmeyi çok isterim..Sevgiler.

      Sil
  3. ooo yılların ustası cahide ablayı, yılların potansiyel ustası tuğbayı aynı karede görmek çok güzel. her ikinizin de ellerine sağlık. cahide abla burda gördüğüm için seni tuğba adına çok mutlu oldum. tuğba sıkı takipçilerinden ben de öyle:)geçenlerde hiç denemediğimiz bi tarifni deneyecekti, nasıl olur diye tereddüt bile etmedi. cahide ablaysa ona sonsuz güvenim var. güzel olur dedi yaptı:)
    her ikinizin de ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bilirim bu yorumu ancakk ve ancakk benim Profiterol ustası arkadaşım Deniz yazar :):) Sağol canım , güzel yorumun için. Aslında beni senin azmin kamçıladı desem yeridir, içimde bir potansiyelim vardı, senin de sürekli yeni arayışların, sonra Cahide ablanın sitesiyle tanışmam vs hepsi bir araya gelince blog'um oluştu, yazılarımı yazar, yemeklerimi dener oldum. Biliyorsun her deneyişlerimde çoğunlukla sana tattırma ısrarım yüzünden benden az çekmiyorsun,diyet zamanlarında, hehe.. Cahide abla o kadar bizden biri ki her yemeğini rahatça denemekten çekinmiyorum. Senin de blog'un aktifleşse diyorum artık, deneyimlerinden bizler,arkadaşlar yararlansak, dimi fena olmaz :):)

      Sil
  4. ben bu siteye yorum yazamıyorum:) 1 facebook, 2 blog. korkulu rüyam:)
    ben sana bişi yapmadım tuğba senin içinde varmış, diğer konularda da olduğu gibi;) vesile ararsan çok:)

    senin blogun yeterli sen yap biz takip edelim.. biz de nasip se yaparız hayırlısı diyelim..

    YanıtlaSil