25 Haziran 2012 Pazartesi

Ponçik ve Mantarlı Pilav denemesi






Evveet, Bodrum’dan getirdiğim, ellerimle topladığım, o ekşi kırmızı erikleri en sonunda marmelat yaptım,J Bence Muhteşem oldu, mayhoş bir tadı var. Tabii eşim çok ekşi şeyleri ne yazık ki sevmediğinden, marmeladı değerlendirme düşünceleri içine girdim, veee Ponçik tarifi buldum, hem de marmelatlı JJ Cumartesi, hazır misafirim geliyorken onlara yapayım istedim.. İlk kez mayalı hamur yaptım diyebilirim ve başarılı da oldu gibi JJ Yorumlarda olumluydu. Tabii bunun yanına ev yapımı Limonata( Yeşil elmalı ve taze naneli) . Limonatanın fotosunu çekmeyi unutmuşum, çok beğenildiği için bir dahaki sefere çekip koyacağım. :)

Gecenin special food’u “Fırında Mantarlı, Kaşarlı Pilav: Gelik Pilavı” diyebiliriz. Kendi uydurmam diyebiliriz, :) eminim bir çok kişi tarifini yapmıştır ama içinde tarçın'ı, karabiber'i ve şeker'i kendime özgü diyebilirim...

2 yorum:

  1. denizle iyice zıvanadan çıktınız siz yemek yemek derken kendi spesyal tariflerinizle ahaha hayranım size yaa:D
    ama bugunki kurabiyen de nefisti bebek;)

    YanıtlaSil
  2. Durumun özeti:
    Eşim açısından; durmak yok, yeni yemekler yapmaya devam.
    Benim açımdan; durmak yok, kilo almaya devam :)
    Not: Bu yorumu yazdığım sırada mutfaktan nefis kokular geliyordu.

    YanıtlaSil