15 Ocak 2014 Çarşamba

kocaman bir merhaba

nasilsiniz? uzunca bir sure ha bugun ha yarin derken en nihayet yazmaya basladim oglumu da ayagimda sallarken :))) Onunla dunyam degisti, herseyimin onune gecti canimin ici guzel emanetim... Ben de yeni yeni guzel yiyecekler yapip fotograflamaya basladim bile, ama minigimle ugrasmaktan pek sira bunlara gelemiyor... Simdilerde cok huysuz, disler kasinmaya basladi tabi, surekli eller agizda, kucaktan inmiyoruz :) . Yeni denemem olan Sut Receliyle yazilarima donmek istedim. İlk Cahide abladan duymustum, o zamanlar denemeye firsatim olmadi. Gecenlerde disarida ettigimi kahvaltida tattim ve cok sevdim, dun kollari sivadim veee yaptim, gerci tarifi Cahide ablamdan da biliyor olabilirsiniz ama ben de bir kere yazayim istedim..

malzemeler: 1 litre sut, 1 bardak toz seker, 1 silme cay kasigi kabartma tozu... 

gelelim yapim asamasina; sutu sekerle kaynatiyoruz, kaynadigi sira kabartma tozunu ekliyoruz ve ara ara karistirmak sartiyla 1 saat kadar daha kaynatiyoruz. Zamanla renginin karardigini goreceksiniz, karamel renginde ve yapisi hafif agirlastiginda ki bu da tam olarak 1 saat sonucunda oluyor. Bir litre sutten bir kavanoz cikiyor, ama tadi disaridaki yedigimden oldukca guzel.. Yakinda sut recelli top keklerimi yapip sizlerle paylasiyor olacagim... Cok ozlemisim burada olmayi... 

not: fotografa gelince, oglusumu uyuttuktan sonra cekip bloga koyacagim, rengini, yapisini daha iyi anlayacaksiniz.. 

Bugun misafirlikteydim, orada cok merak edilince hemen eve cikip tatmalari icin biraz koyup goturdum, tadan herkes bayildi..:)

Sevgiyle kalin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder