17 Ocak 2014 Cuma

Halamin Pirasali Pilavi


Gecenlerde televizyonda pirasanin da emziren annelere sut yaptigini duyunca aklima ilk bu tarif geldi, uzun zamandir yapmiyordum. Halam kadar guzel yapamadim ama idare eder :) ...


Malzemeler; 4 orta boy pirasa sapi
                    bir tutam dereotu
                    1 bardak pirinc
                    bir tutam seker, tuz ve karabiber
                    2 bucuk bardaga yakin su


Yapimina gelirsek; bol siviyagda minikce dogradigimiz pirasalari kavuruyoruz. Dereotunu ve pirinci ekliyoruz, baharatlari da koyup 5 dakika kadar kavuruyoruz. 2 bardak ve ceyrek bardak suyu ekliyoruz, kisik ateste pismeye birakiyoruz. Bence cok lezzetli bir pilav oluyor, hem de sogukta yenilebilir. Denemenizi tavsiye ederim...

1 yorum:

  1. hoş geldin tatlı keremciğimin tatlı annesi... seni ve güzel tariflerini özlemiştik ;)) devamını merakla bekliyoruz...

    YanıtlaSil