3 Ocak 2013 Perşembe

Sebzeli Biftek

Baktım benim sevgili takip ettiğim blogçu arkadaşlarım, sabahtan yemeklerini yayınlamış, hadi dedim içimden sen de yaz :) Bugün size 3 tarif yazmak niyetindeyim, kendimi dürtüklüyorum bir görseniz halimi... Havadan mı bilemiyorum ama ben yorgun ve tembel bir kadınım bu sıralar :(:( Rabbim kafamın üzerine kar mı yağdırıyor acaba diye hayıflanıyorum kendime. Silkelen!) diye konuşuyorum, iç seslerimi duymanız lazım...

Keşke anacığımm evde olsa, şöyle işten eve gittiğimde ona bir sarılsam, yemeğimi önüme koysa da yesem, sırtımı sıvazlasa da şımarıklık yapsam :):)

Anacım bana çok uzak oturuyor, aslında İstanbul sınırları içerisinde ama 3 saat mesafe var aramızda...
Bizim ailede anacığımın eli bana geçmiş, bu yüzden çok mutluyum, yaptığım yemekler leziz olunca, hele ki benim gibi çoğu şeye burun kıvıran birisi bu lezzetleri beğenince ( düşünün artık, bazen kendi yaptıklarımı bile beğenmiyorum, hehe onları sizle paylaşmıyorum tabii ki de... ) çok mutlu oluyorum.
Geçiyorum o gün ekmeğimi dahi bandırarak yediğim sebze soteli soslu bifteğime;
İki dilim dana biftek
Büyükçe bir soğan
3-4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Bir büyük domates (rendesi de olur)
Bir tatlı kaşığı acı biber salçası
Baharatlarım:  Karabiber-Tuz-Kekik
Öncelikle zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine ettiğim etlerimi ızgara tavamda iyice pişiriyorum. Sonra diğer tavada sıvıyağıyla soğanlarımı (salataya koyacak şekilde doğradığım) kavuruyorum, ardından yeşil ve kırmızı biberlerimi ekliyorum. Onları da iyice öldürdükten sonra domates rendemi, bir tatlı kaşığı acı salçamı, baharatlarımı ( birer tutam) koyarak, üzerlerini geçecek kadar kaynar suyumu da içerisine döküp, iyice kaynamasını, suyu çekmesini bekliyorum.
Bu sırada etlerim pişmiş oluyor. Etlerimi suyunu güzelce çekmiş sosun içerisine yatırıyorum, 2-3 dakika altını, sonra da üstünü çevirip, sosla iyice özdeşleşmesini sağlıyorum.
Servis tabaklarına etlerimizi aldıktan sonra tavanın dibinde kalan sosa ekmeğinizi batırmak da ayrı  bir lezzet yaratıyor.. Haberiniz olaaa :):)
Afiyetler...

2 yorum: