27 Aralık 2012 Perşembe

Mix Kurabiye


Galiba hayatımda yaptığım en şık kurabiyeler bunlardı :):)... Bozuk fırınım beni kısmen yarı yolda bıraktı ama kurtarabildiklerimle güzel bir tablo elde ettim... Arkadaşlarımdan da olumlu geri dönüşler aldım... Bu kurabiye aslında internette araştırdığım 3-4 kurabiyenin birleşimi ve ufacık kendi katkılarımla ortaya çıkan bir çeşit oldu. Beni seven herkese hediyem olsun mix kurabiyelerimmm...

Malzemeler;
1 su bardağı un
yarım bardak yulaf kepeği
yarım bardak meyveli müsli
yarım su bardağından biraaz daha fazla pudra şekeri
125 gr tereyağ (tuzsuz)
1 yumurta sarısı
yarım çay kaşığı karbonat
yarım çay bardağı mısır nişastası ( buğday nişastasıyla aralarındaki farkı hala çok anlayabilmiş değilim :( )
yarım limon kabuğu rendesi
silme bir çay kaşığı tarçın
silme bir çay kaşığı toz karanfil
silme bir çay kaşığı zencefil
bir muskattan yarım çay kaşığı rendesi
yarım çay kaşığı kişniş
bir çorba kaşığı hindistan cevizi
bir çorba kaşığı haşhaş
iki çorba kaşığı keten tohumu
iki çorba kaşığı toz badem
silme bir çay kaşığı yenibahar
Üzeri için;
60gr. lık bir paket bitter çikolata
Hindistan cevizi
Tarifi;
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, eğer elinize çok yapış yapış gelirse biraz daha un serpebiliriz. Kulak memesi kıvamını tutturduktan sonra hamurumuzu streçe sarıp 20 dakika dinlendirmek için buzdolabına alıyoruz.

20 dakika sonrasında merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm incelikte hamurumuzu açıyoruz. Güzel kurabiye kalıplarımızla şekil verdik mi kısmen işimiz birmiş sayılır :),  yağlı kağıt serdiğimizi fırın tepsimize şekilli kurabiyelerimizi diziyoruz. Bu arada bu karışımdan 30 adet kurabiye çıkmıştı, atlamadan söyliyim. Ben 20-22 tanesini kurtarabildim çok şükür ki :):)
175 derecede yaklaşık 15 dakikada piştiler. Soğumalarını beklerken çikolatamızı benmari usulü eritip, kurabiyelerimizin bir kenarını önce çikolataya sonra da hindistan cevizine batırıyoruz ve soğumaları için (ben telimin üzerine koydum, sizler de bir tepsiye dizebilirsiniz) bir kenara alıyoruz.
Bence hem hafif, hem bol malzemeli hem de diyet bir kurabiye oldu. Belki unu bile çavdar unuyla  değiştirebilirim bir dahaki sefere.
Mix deme sebebime gelirsek; içerisinde 10'dan fazla baharat olması sebebiyle böyle bir isim uygun gibi geldi kulağıma... Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Arkadaşlarıma giderken eli boş gitmeyi pek sevmem, genelde  birşeyler yapıp götürmeyi çok severim, bundan sonra kek yerine favorim bunlar olacak, dışarıda cicili hediyelik kutular satılıyor, kurabiyeleri bu kutuların içine yerleştirip bence çok hoş bir hediye haline getirilebilir.
Afiyetle kalın dostlar...

4 yorum:

  1. Seni çok seven biri olarak, kendime ve oğluşuma birer tane alıyorum:)
    Çok da nefis olmuşlar,ellerine sağlık Tuğbacım:)
    Afiyet,şifa olsun inşAllah.
    Muhabbetle canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim benim afiyet olsun, senden aldigim guZel enerjiyle sana kocaman sariliyorum :))

      Sil
  2. Harika gözüküyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil