17 Aralık 2012 Pazartesi

Kabak Tatlısı

 
Havalardan mıdır nedir, iyice tembellik diz boyu bende :((( Blogumda taslaklarını hazırladığım 3 tarifim var, hala kalkip yazamiyorum, "aaa cok ayip Tugba artık abartmanın anlamı yok!" dedimmm ve şimdi tarifimi yazmaya karar verdim sizlere :)) Umarım iyisinizdir görüşmeyeli. Biz çok şükür iyiyiz, iş ve ev işi arasında koşturmaca hepsi bu :)) Geçelim tarifime;


Malzemeler;

Kabak(istediğiniz kadar)
Şeker( her bir kabak dilimi için üzerini kaplıyacak kadar, bir çorba kaşığı gibi)
Kuru üzüm( dilerseniz konabilir, güzel bir lezzet katiyor)
Son olarak kabakların yarısına kadar konulacak suyumuz var, o da bir bardak kadar
 
 
 
 
Tarife gelirsek; Kabaklarımıza dilimleyip tencereye diziyoruz, üzerlerine şekeri serpiyoruz, üzümü ekliyoruz ve son olarak suyu da ekleyip kısık ateşte ocağa koyuyoruz. Yaklaşık 20 dakika sonra kendi suyundan kaşık yardımıyla kabakların üzerlerine suyunu gezdirdim. Kabakların cinsine göre 1 buçuk saat gibi bir sürede pişiyor. Onu da çatal yardımıyla test edebiliriz :) Ben tatlımı, ceviz ve tahin süslemesiyle yemeyi seviyorum, tahin bambaşka bir tat veriyor, denemenizi tavsiye ederim.
 
 Afiyetler...
 

 

4 yorum:

  1. Kuru üzüm farklı olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Annemden kalma bir alışkanlık :)

      Sil
  2. Bende tahinli çok severim ama üzümlü hiç yapmadım..
    Bir daha kine birde böyle denerim..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denerseniz size de afiyetler diliyorum :):) sevgiler.

      Sil