5 Kasım 2012 Pazartesi

Krep Nasıl Yapılır?


Merhaba Sevgili Dostlar, bu hafta sonu hep gezdim :) Sizlere bir türlü yaptığım yemekleri paylaşacak vakit bulamadım. Ama Eşim sağolsun, Blog'umu tam istediğim gibi elden geçirdi ve yeniledi, umarım sizler de beğenmişinizdir. Pazar sabahı misafirim Canım Deniz'ime yaptığım, Cahide ablamın tarifinden yararlanarak, küçücük eklemelerimle,  güzelim Krep tarifimi yazıyorum.
 
Sevgili Özgecim, “Tuğba Krep tarifi yazar mısın blog'una”, demiştin, bak bu tarif senin için...

 
Ben 3 kişi olduğumuz için şu Malzemeleri kullandım;


4 bardak Süt

Yarım bardak Su

4 adet yumurta

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çimdik toz şeker

İki buçuk su bardağı un (elenmiş)

 

Una kadar bütün malzemeleri çırpıyoruz, son olarak içerisine elediğim unu ekliyoruz. Tavamızı ısıttıktan sonra, Krep hamurumuzu eklemeden önce hafif yağ sürüyoruz, akabinde bir kepçe dolusu sıvı karışımımızı düzgün bir daire şeklini alırcasına tavamıza döküyoruz. Benim her zaman ilk Kreplerim açık renkli oluyor, sanırım ilklerinde sabırsızca hemen tersini çeviriyorum :) Sizde benim gibi yapmayın, ara ara Tavayı sallayın, yanından Spatula yardımıyla rengini kontrol edip öyle çevirin. Ve her defasında tavanızın kuru olduğunu görüyorsanız, hafif yağ sürmeye devam edin. Ben iki krepte bir yağ sürmeyi tercih ettim. Bu karışımımdan 12 adet Krep çıktı.




Ola ki Krepleriniz artarsa, hiç üzülmeyin, bunu farklı şekillerde değerlendirmeniz mümkün; Mesela sebze soteleyip Krepin arasına koyup, üzerine de kaşar rendeleyip fırına vererek akşama uygun bir menü yaratabilirsiniz, ya da Ana yemeğiniz olabilecek, güzel bir soslu tavuk Krepin içerisine çok yakışacaktır, bunu da fırına vererek hoş bir yemek elde edebilirsiniz, yanına da kolay bir patates püresi :):) Akşam Menüsü hazır, Afiyetler...

4 yorum:

  1. Tuğbacım ellerine sağlık :) Pazar sabahı kahvaltısının hakkını vermek için önümüzdeki Pazar deneyeceğim, emini miiiiissss gibi olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım afiyet olsun yapar da yersen :) bu arada tahminimce soruyorum, Özge sen misin? :):)

      Sil
    2. Elbette benim, follower forever Özge :)

      Sil
  2. vişne reçeliyle ya da nutella-muz ikilisi ile bayılırımm krepe ;)

    YanıtlaSil