21 Kasım 2012 Çarşamba

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?



Merhaba :)) Artık birazda yemek yapalım değil mi? :) Dün sabaha biraz melankolik girmiştim ama gün içerisinde o kadar güzel şeyler yaşadım ki, mutlulukla, enerjinin doruklarında günü tamamladım, bunu da sizinle paylaşmadan geçmek istemedim. Ve bir günü daha devirdik, işte buradayız, hep birlikte ... Allah bugünlerimizi aratmasın inşallah..
Ne zamandır sizinle paylaşmak istediğim bir patlıcan yemeğim vardı. En kolaylarından İmam bayıldı :)
 

Malzemeler;
3 adet patlıcan
2 adet biber
2 domates
1 büyük soğan
2-3 diş sarımsak
Biber salçası
Tuz

Sıvıyağ
Tarifi;
Patlıcanları alacalı doğrayıp sanki karnıyarık yapacak şekilde hafif ortalarını keserek, tuzlu suda bekletiyoruz. Sonrasında bir kenarda biberleri, soğanları, sarımsağı ve domatesleri salata yapar gibi doğruyoruz, sıvıyağ, tuz ve salçasını ekleyip yemeğimizin iç kısmını tamamlıyoruz.
Sudan çıkarttığımız patlıcanlarımızı hafif kurutuyoruz, sonra tenceremize diziyoruz, 2'ye böldüğümüz patlıcanlarımızın ortalarını bu karışımla dolduruyoruz. Hafifte üzerine su, sıvıyağımızı ve tuzumu da gezdirdikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Bir süre sonra kendi sularını salacağı için koyacağımız su patlıcanların 1/3'üne kadar gelse yetecektir. Piştiğini nasıl anlarız diye sorarsanız, çatal batırmamız ayrıca baktığımızda sebzelerin renk değişimlerinden belli olacaktır.
Bazen ben etli yemekleri tercih etmem, işte böylesi durumlarda İmam Bayıldı güzel bir tercih oluşturuyor benim için, ayrıca Eşim patlıcanı çok sevdiği için :)
 


 
Afiyetle ve sevgiyle kalın...

1 yorum:

  1. Çok ilginç bir tarif. Ellerinize sağlık. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil