15 Ekim 2012 Pazartesi

Brownie Tarifim;


 
 
 

Daha önceden internetten bulduğum tariflerle Brownie yapmayı çok severdim. Sonrasında yurtdışındayken çok küçük farklılıklarla tarifimi bu şekilde değiştirdim, sizlerle de paylaşayım istedim. Geçen akşam Denizciğimle beraber yapıp, fotoğrafladık... :)
 
Malzemeler;
3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 paket vanilya (genelde vanilya şurubu koyuyorum-ozaman yarım küçük şişe)
1 bardak erimiş margarin (yoksa sıvıyağ koyabilirsiniz- ama katı olması için margarini öneririm-sağlıksız olsada :( )
2/3 bardak kakao
1 bardak un
Yarım paket kabartma tozu (isteğe bağlı)
1 avuç fındık
Yarım bardak hindistan cevizi
Üzeri için ayrıca eritilmek üzere iki paket bitter çikolata.

Yapılışına gelirsek;

Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice eriyene kadar çırpıyoruz. Erimiş yağı ılındıktan sonra ekliyoruz. Kakaoyu ve hindistan cevizine birlikte ekliyoruz. Bundan sonra karıştırma işlemini spatula ile yaparsak çok daha iyi olur, yavaş yavaş, yedirerek karıştırmalıyız. Son olarak da unu ve dilersek kabartma tozunu ekliyoruz, normalinde kabartma tozu eklenmeden yapılıyor. Yağladığımız fırın tepsimize karışımı döküyoruz. Ben kare ya da dikdörtgen kapta yapmayı tercih ediyorum. 175 derece fırında 20 dakika pişirdikten sonra 150 dereceye düşürüyoruz. Kürdan temiz çıktığı zaman bilin ki Brownie'miz yemeye hazır :)
 
Bir yandan Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da üzerine ekliyoruz. Üzeri sertleştikten sonra servise hazır hale geliyor, dilerseniz yanında vanilyalı dondurmayla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

 

2 yorum:

  1. harika görünüyoooo, bayılırımm :)
    ellerinize sağlık kızlar ;)

    YanıtlaSil
  2. kurtarıcı niteliğinde bir tatlı, hem kolay hem lezzetli. yine tatlı yapmam gerekti ve her zamanki gibi browni geldi aklıma..
    ellerine sağlık canım:)

    Deniz KARABACAK

    YanıtlaSil