9 Ağustos 2012 Perşembe

Yoğurt Kebabı...



Servis arkadaşım Banucukkk, sayende müthiş bir yemek öğrenmiş oldum, hem de çok kolaymış..Eşimin midesi şenlendi :)
Evde var olan pidelerinizi atmayın, minik minik doğrayın, fırın tepsisine yayın, az yağ gezdirin üzerinde ve fırında kıtırlaşana dek pişirin. Bir kenarda sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın ama hafif sıvı olsun, pideleri ıslatmak için gerekli olacka. Normalde Banular bu yemeği kıymayla yapıyormuş, ama buzluğumda etim vardı, onunla deneyeyim istedim. Küçük parçalar halinde kestim, harlı ateşte çevirdim, hafif piştiklerinde soğanımı ekledim, sulandırdığım salçayı da ekleyince oluverdi. En üst katına da etleri dizdim tepsime, sonra yemede yanında yat misali, kendimizden geçtik :) Afiyetler ola...

3 yorum:

  1. Canım hayırlı olsun blogun:)
    Nice nice bol paylaşımlarımız olsun inşAllah.
    Yemeklerinin hepsi birbirinden güzel.
    Muhabbetin desen ha keza:)
    Hoşgeldin,hoşluklar getirdin.
    Kebap ta pek nefis,pek güzel gözüküyor.
    Ellerine,emeğine sağlık..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok ama çok teşekkür ederim, bundan sonra umarım sık sık görüşürüz. beni Hayırlı bir Cuma sabahında çok mutlu ettin güzel sözlerinle. Sevgiyle kal...

      Sil
  2. enfess :)ellerinize sağlık,bu arada fotoğraftaki sizsiniz depilmi melek gibi görünüyorsunuz çok hoşuma gitti söylemeden geçemedim :)

    YanıtlaSil