27 Ağustos 2012 Pazartesi

Biraz melankolik, biraz gerçek...


Gece İncir Reçeli adlı Türk Yapımı, dramatik bir film izledik eşimle. Tabi ben yine gözyaşlarımı tutamadım L. Açıkçası Türk filmlerinde geldiğimiz nokta beni gerçekten çok mutlu ediyor, farklı bir konu ve farklı bir tarzı vardı, eşime göre film, biraz durağandı, ama bence başarılıydı.

Film bittikten sonra, kendimi, hastalığımın da verdiği iç sıkıntım sebebiyle balkona, nefes almaya attım.  Faranjitim artık son noktalarında, öksürük, burun tıkanıklığı LL, temiz ve serin hava o kadar iyi geldi ki, anlatamam.
Başımı demire yasladım, gözlerimi kapadım, gecenin ortasında etrafın sessizliğini dinlemeye başladım. Daha önce oturduğumuz siteyi hiç bu kadar sessiz bulmamıştım, rüzgarın çıkardığı uğultuyu, minik süs havuzlarında akan suyun şırıltılarını bile çok yakından duyuyordum. Yaklaşık 3-4 dakika bu şekilde süzülüverdim gökyüzüne, kendimi uzak diyarlara gitmiş gibi hissettim. Aslında bir varız, bir yokuz şu hayatta. Biz nerde olmayı istersek, ordayız… Gözümüzü kapamak yeterli… En güzel hikayenin baş kahramanı olmak da elimizde; en öfke dolu kavganın ortasında olmak da… Tercih bizim. Seçimlerimiz, bizi alıp götürüyor. İşte bu yaşam döngüsünde geride güzel hikayemizi bırakmak da bizim seçimimiz, kötülerini de.. Ne de olsa bu diyardan göçüp gittikten sonra yaptıklarımızla anılacağız bir gün.  Bu dünyadaki yerimiz, bizim sahnemiz, oyuncusu olmuş, hepimiz ayrı ayrı oyunumuzu oynuyoruz.  Hayatımızı idame ettirebilmek adına eğer verimli, huzurlu bir hayatı bilincimize yerleştirebilir ve bunu layığıyla oynarsak, kar kalır yanımıza.
Ben hayatımı aldığım daha önceki yanlış kararlarımla biraz çetrefilli hale getirmiştim. Ama şükrediyorum ki şimdi sahnemde, perdem hep aydınlığa açılıyor. Ve eminim ki bu Blog’ta yazılan yazılarım bile bir gün ardımda kalacak güzel anılarımdan biri olacak. O film de buna yakın bir Tema içeriyordu… Ben de sizlerle ufacıkta olsa duygularımı, düşüncelerimi paylaşmak istedim.  Önümde sizlere aktarmayı tasarladığım 10 adet yemek tarifi mevcut, ama bu yazıyı araya sıkıştıramadan edemedim.
Güzel bir gün olsun, sahnelerinizde hepinize. Gülücükle kalın :)

2 yorum:

  1. İncir reçelini ben de izledim. kızı çok severim ama çocuk çok itici gelmişti. halil sezai buna benziyor diye hiç sevmedim halil sezaiyi de. ama zaten ikisi de aynı kişiymiş. isabet olmuş iki ayrı kişiyi sevmiyorum diye üzülüyordum:)

    10 adet yemek tarifi mi? onlar ne kızzz:)

    YanıtlaSil