23 Ağustos 2012 Perşembe

Böğürtlen ve Ahududulu Pastam...

Öncelikle pandispanyamızı yapıp fırında pişmeye koyduk. O pişerken, muhallebimizi ocakta yapmaya başladık. Pandispanyamızın tarifi benim Sevgili Cahide Ablam'dan, o olmasa ben nerden bulucam bu tarifleri, bilemiyorum :) Pandispanya'yı 3 yumurta ve 1su bardağı şekerimizi iyice çırparak yapmaya başladık.
Ardından 1 su bardağı unu, 2yemek kaşığı kakaoyu ve yarım paket kabartma tozunu ekleyerek, iyice karışana kadar çırpıyoruz. Sonra tepsimizin kenarları hariç orta kısmını yağlayarak hamurumuzu içine koyuyoruz. Cahide ablamın önerisi, tepsiyi birkaç kez sert bir zemine vurmak, hava kabarcıklarını yok olması için iyi olacağı yönünde:) Haklı da... önceden ısıtılmış 200derecelik fırına koyuyoruz, kabarmaya başlayınca 150dereceye düşürüyoruz. Pandispanyamızı soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi Muhallebimizin tarifine geçelim; 4su bardağı sütümüze, 2y.k. nişasta, 2y.k. un, 8y.k. şeker, 2yumurta sarısı, 4 y.k. hindistan cevizi, 1paket vanilya, 2y.k. kakaoyu katıp, muhallebimizi pişiriyoruz. Pişen muhallebiye 1kare bitter çikolatayı ekliyoruz. Sıcak muhallebi çikolatayı eritiyor, Muhallebimizi de bir kenara soğumaya alıyoruz, yanlız arada karıştırmak gerek kabuk bağlamaması için. Ben bu seferlik taze meyveler yerine fresh,buzluktaki frambuaz,böğürtlen ve yaban mersini kullanmayı tercih ettim.
Kekimi ortadan ikiye kestikten sonra, meyveleri koyup kremamı ekledim, üzerini kekimin diğer kalan yarısını da koyup, kremamın kalanını da güzelce kekimin etrafına kaplayarak, işlemleri tamamladım. Hindistan Cevizi serperek, biraz da kalan meyvelerimden ortasına koyarak süsledim. Tadı bence ve misafirlerimce inanılmazdı. Fatmacım ve Eşi gelirlerken dondurma getirmişlerdi, sade kesme dondurmayla sunduğumuz pasta cidden harika oldu. Afiyet olsun, iyi denemeler :)
 


 





2 yorum:

  1. bu arada pastamın muhallebisi, etimekli çilek soslu tatlının muhallebisiyle aynı, ben tereyağ eklemek yerine, kakao ve bitter çikolata koydum..bilgilerinize..

    YanıtlaSil
  2. Canım benim, ne kadar güzel bir pasta yapmışsın. Eminim tadı da senin gibi tatlı olmuştur:) Nasılda ayrıntılı anlatmışsın maşaallah. Ellerin dert görmesin gülüm. ALLAH gülen yüzünü hiç soldurmasın. Kalbinden imanı almasın kardeşim...

    YanıtlaSil