17 Ocak 2014 Cuma

Halamin Pirasali Pilavi


Gecenlerde televizyonda pirasanin da emziren annelere sut yaptigini duyunca aklima ilk bu tarif geldi, uzun zamandir yapmiyordum. Halam kadar guzel yapamadim ama idare eder :) ...


Malzemeler; 4 orta boy pirasa sapi
                    bir tutam dereotu
                    1 bardak pirinc
                    bir tutam seker, tuz ve karabiber
                    2 bucuk bardaga yakin su


Yapimina gelirsek; bol siviyagda minikce dogradigimiz pirasalari kavuruyoruz. Dereotunu ve pirinci ekliyoruz, baharatlari da koyup 5 dakika kadar kavuruyoruz. 2 bardak ve ceyrek bardak suyu ekliyoruz, kisik ateste pismeye birakiyoruz. Bence cok lezzetli bir pilav oluyor, hem de sogukta yenilebilir. Denemenizi tavsiye ederim...

16 Ocak 2014 Perşembe

Sut recelli muffin


Veee son hiz devam ediyorum, goruyor musunuz? :))) valla bugun minigimin her uyudugu sirada mutfakta bittim:) . 

malzemeler: 2 yumurta
                    1 bardak toz seker
                     yarim bardak siviyag
                     yarim bardak latte
                     yarim paket kabartma tozu
                     2 bardak un

ici icin; sut receli


yapimina gelince; yumurtayla sekeri iyice cirpiyoruz. Siviyag, ilinmis latte( sicak suyla hazirliyoruz ve yarisini da biz iciyoruz :))) ) ekliyoruz, unla kabartma tozunu da koyuyoruz. Guzel bir karisim elde ediyoruz. 

Muffin kaliplarina birer corba kasigi kek karisimindan koyup, uzerine birer cay kasigi sut receli koyuyoruz, en uste yeniden kek karisimindan ekleyip tepsimizi isittigimiz firina koyuyoruz. 180derecede 25 dakikada pisti, 14 adet muffin elde ettim, tadi da lattesi cok belli olmasa da bence sut receliyle cok lezzetli oldu. Bu ilk denememdi, aslinda receli arasina tatli kasigiyla bile koysak daha guzel olur... afiyetlerrr olsunn....

15 Ocak 2014 Çarşamba

kocaman bir merhaba

nasilsiniz? uzunca bir sure ha bugun ha yarin derken en nihayet yazmaya basladim oglumu da ayagimda sallarken :))) Onunla dunyam degisti, herseyimin onune gecti canimin ici guzel emanetim... Ben de yeni yeni guzel yiyecekler yapip fotograflamaya basladim bile, ama minigimle ugrasmaktan pek sira bunlara gelemiyor... Simdilerde cok huysuz, disler kasinmaya basladi tabi, surekli eller agizda, kucaktan inmiyoruz :) . Yeni denemem olan Sut Receliyle yazilarima donmek istedim. İlk Cahide abladan duymustum, o zamanlar denemeye firsatim olmadi. Gecenlerde disarida ettigimi kahvaltida tattim ve cok sevdim, dun kollari sivadim veee yaptim, gerci tarifi Cahide ablamdan da biliyor olabilirsiniz ama ben de bir kere yazayim istedim..

malzemeler: 1 litre sut, 1 bardak toz seker, 1 silme cay kasigi kabartma tozu... 

gelelim yapim asamasina; sutu sekerle kaynatiyoruz, kaynadigi sira kabartma tozunu ekliyoruz ve ara ara karistirmak sartiyla 1 saat kadar daha kaynatiyoruz. Zamanla renginin karardigini goreceksiniz, karamel renginde ve yapisi hafif agirlastiginda ki bu da tam olarak 1 saat sonucunda oluyor. Bir litre sutten bir kavanoz cikiyor, ama tadi disaridaki yedigimden oldukca guzel.. Yakinda sut recelli top keklerimi yapip sizlerle paylasiyor olacagim... Cok ozlemisim burada olmayi... 

not: fotografa gelince, oglusumu uyuttuktan sonra cekip bloga koyacagim, rengini, yapisini daha iyi anlayacaksiniz.. 

Bugun misafirlikteydim, orada cok merak edilince hemen eve cikip tatmalari icin biraz koyup goturdum, tadan herkes bayildi..:)

Sevgiyle kalin.