29 Kasım 2012 Perşembe

Pırasalı Kolay Börek

 
Kırmızı Muffinlerimi yaptığım gün, kahvaltıya misafirlerim vardı, arkadaşım Birnur ve eşi Koray :) Canı Pırasalı Börek istemiş, ona uyanır uyanmaz börek yapıverdim. Geçelim Tarife...

Kırmızı Pancarlı Muffin Nasıl Yapılır?


Sizlere tarif yazmaya bir süre ara versem kendimi tuhaf hisseder oldum. Kaç gündür hep birşeyler yazmama ne yazık ki engel oldu. Ama lafımı fazla uzatmadan haftasonu iki gün üst üste yaptığım Kırmızı renkli kekimi tarif edeyim :)

23 Kasım 2012 Cuma

Aşure Nasıl Yapılır?

 
Birde Tuğba'dan deneyin istedim. :) Bu hafta Aşure zamanı başlayınca dayanamadım, hemen kolları sıvadım. Aşuremi, nohutumu, fasulyemi bir gece önceden suyla ıslattım. Sabaha kalktığımdan şişmişlerdi. Ama gün içinde zaten işte olacağımdan bir kez daha suları değiştirip akşama kadar beklettim. Ve Perşembe akşamı nasibimizde bu senenin ilk Aşure'sini yapmak varmış...
 

21 Kasım 2012 Çarşamba

İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?



Merhaba :)) Artık birazda yemek yapalım değil mi? :) Dün sabaha biraz melankolik girmiştim ama gün içerisinde o kadar güzel şeyler yaşadım ki, mutlulukla, enerjinin doruklarında günü tamamladım, bunu da sizinle paylaşmadan geçmek istemedim. Ve bir günü daha devirdik, işte buradayız, hep birlikte ... Allah bugünlerimizi aratmasın inşallah..
Ne zamandır sizinle paylaşmak istediğim bir patlıcan yemeğim vardı. En kolaylarından İmam bayıldı :)
 

20 Kasım 2012 Salı

Yeni doğan olmak...

 
Bugün benim gibi doğan var mı? Yıllar yıllar evvel doğan, ya daaaa şimdi şu dakikalarda doğan :) Ben tam 33 sene evvel doğmuşum. Bu Mutlu Yıllar hepimize olsunnn :)

15 Kasım 2012 Perşembe

Soğuk Algınlığına Karşı Bitki Çayı


Merhabalar, bugün fena halsizim, masamda dahi zor oturuyorum. Gece kafamı yastığa koyduğum gibi uyumuşum, bir halsizlik, bir kırıklık, sanki kafamı taşıyamıyor gibiyim. Böylesi durumlardan kolayca sıyrılabilmek adına, güzel bir iksirim var, sizle de paylaşmak istedim. Eve gidince hemen uygulayacağım.

14 Kasım 2012 Çarşamba

Özcan Deniz'den Evim Sensin!



Geçtiğimiz Cumartesi Birnur ve Koray ile sinemaya gitmeye karar verdik. Koray'ın ısrarlarına dayanamayıp ağlayacağımı bile bile :) 4'ümüz birlikte baktık ki biletler alınmış, içeriye giriyoruz, dedim ki; "mendillerimi hazır edin." :)

13 Kasım 2012 Salı

Kime bakmıştınız?? :):):)



Ben bu Allahımın özene bezene yarattığı bebişi ne zaman görsem, hem şükredesim hem de gülesim geliyor :) Ama bakar mısınız? Nasıl da meraklı gözlerle poz vermiş :) En mutsuz anınızda bu foto karşınızda dursa üzülmeniz mümkün olur mu hiç?

12 Kasım 2012 Pazartesi

Alman Pastası Nasıl Yapılır?

 
 

Merhaba, herkese iyi haftalar diliyorum. Güneşin yüzünü görmek öyle güzel ki... Pazar günü evde oturmaktan dolayı çok mutluyum bugün, ev işleri, yemek, dinlenmek çok iyi geldi, şükürler olsun :) Saniye'cim için Alman Pastası sözüm vardı. Ben de akşam üstüne doğru, çayın yanına da yeriz diye yapmaya giriştim. İnternetten araştırmalarım sonucu birkaç ufak değişiklikler yaparak, tarifi sizlerle paylaşıyorum, uygulama başarılı :):) Şu ana kadar tadan sayısı 20'yi geçti. Eleştiriler hep olumlu oldu, belki sizler de denemek istersiniz.

9 Kasım 2012 Cuma

Muzlu Dip Sos

 


Sanırım ilk kez hiçbir yerden duymadan, görmeden bir tatlı keşfettim, yuppi :):) Hemen de sizlerle paylaşayım istedim. Eşim tatlıya çok düşkün, yemeğin ardından hemen dolaba bakınır tatlı ne var diye. Dünde tam helva yiyecekti, beş dakika nolur bekle, güzel bir tatlı hazırlıyorum dedim ve ikna ettim :) Hemen de sizlerle paylaşayım istedim.

 

Kereviz Salatası

 
 

Dün akşam eve giderken, çabucak ne yaparım karar verememiştim. Markete gidip, güzel Kerevizleri görünce, buzluktaki köftemin yanına çok iyi gideceğini düşündüğüm salatamdan yapmaya karar verdim. Kereviz yemeğini eşim çok sevmiyor, ama bu salatayı gayet beğenerek yiyor :) O yüzden kolayca yapabileceğiniz, belkide bildiğiniz ama yapmayı denemediğiniz bir tarifi paylaşayım istedim.
 


Portakal Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

Çikolatalarda ve keklerde kullanmak üzere, Portakal şekerlemesini Eminönü'nde bile aradım, bulamadım. En sonunda Cahide ablamdan yardım alarak, kendim yapmayı denedim. Ve sonuç şimdilik görüntü itibariyle mükemmel :):)
 

8 Kasım 2012 Perşembe

Melankolik yanım...

 
 

Bembeyaz çiçeklerdi umutlarım,
Sen geldin hayatıma, hepten köklerimi saldım.
Artık sevginle tomurcuklanan çiçeklerim,
Birlikte yeşerecek, elele, geleceğe... 
 
 (T.Y. Kasım 2012)

 

7 Kasım 2012 Çarşamba

Muzlu Kek nasıl yapılır?


Esma Kuşumun yaş gününe özel bu keki yaptım. Aslında ona güzel bir pasta yapmak niyetindeydim ama :) halim ancak bu keki yapmaya yetti. Çok hafif ve kolay bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.

 


5 Kasım 2012 Pazartesi

Kolay Çikolatalı Pasta Tarifi


Bugünün 2. tarifi; aslında Facebook'tan Cuma günü yayınlayacağımı söylemiştim, ancak yazabiliyorum, üzgünüm. Tembellik üzerine yapışınca insanın, sürekli erteliyor bir şeyleri... Bugün bir çok tarifi sizlerle paylaşmak niyetindeyim inşallah. Bu arada, sabahtan Cahide Ablamın güzel yazısını okuyup, hesiyesini alınca çok mutlu oldum... Artık Ablamsız güne başlamak yokkk :)

Krep Nasıl Yapılır?


Merhaba Sevgili Dostlar, bu hafta sonu hep gezdim :) Sizlere bir türlü yaptığım yemekleri paylaşacak vakit bulamadım. Ama Eşim sağolsun, Blog'umu tam istediğim gibi elden geçirdi ve yeniledi, umarım sizler de beğenmişinizdir. Pazar sabahı misafirim Canım Deniz'ime yaptığım, Cahide ablamın tarifinden yararlanarak, küçücük eklemelerimle,  güzelim Krep tarifimi yazıyorum.
 
Sevgili Özgecim, “Tuğba Krep tarifi yazar mısın blog'una”, demiştin, bak bu tarif senin için...