28 Haziran 2012 Perşembe

Akşam'dan kalanlar...






Dün akşam baktım canım sıkılıyor, oturdum internetten bulduğum yeni bir tarifi uygulamaya koyuldum: truff kurabiye :) Kurabiyeyi yapıyorsun, benmari usulü erimiş çikolataya batırıyorsun ve sonra da vazgeçilmezlerimden Hindistan cevizine buluyorsun.. müthiş ağızda dağılan bir lezzet çıkıyor karşına.. Yanında da geçen yaptığım ev yapımı limonatam :)

Bankada birimdeki arkadaşlarıma tek tek dağıttım, herkesin sabahı tatlandı. (öyle dediler, kendimi beğenmişlik yapmıyorum valla)

 Seviyorum hamur işlerini yapıp, yedirmeyi, yemeyi.. Yeni şeyleri denemek hoş bir şey... Herkese tavsiye ederim...

27 Haziran 2012 Çarşamba

Nerden Aklıma Esti Kimbilir, dün bütün gün gezdim şehri şöyle bir...




Galata’nın dar sokakları, Dolmabahçe’nin büyülü manzarası, Yıldız’ın o çıkılması zor yokuşu, Taksim’in kalabalık, işlek İstiklal’i, Karaköy iskelesi, Beşiktaş sahili, Fındıklı’nın koca çınarları, Üsküdar’ın incisi, Kız kulesi, hepsinin de ayrı ayrı anıları yok mudur içimizde? Defalarca geçmemiş miyizdir bu yerlerden? İstanbul’da olmak bambaşka bir şey, bu havayı koklamak çok tuhaf bir şey... Hem kalabalığından yakınıyorsun hem de vazgeçemiyorsun… Bağımlılık bu olsa gerek.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Ponçik ve Mantarlı Pilav denemesi






Evveet, Bodrum’dan getirdiğim, ellerimle topladığım, o ekşi kırmızı erikleri en sonunda marmelat yaptım,J Bence Muhteşem oldu, mayhoş bir tadı var. Tabii eşim çok ekşi şeyleri ne yazık ki sevmediğinden, marmeladı değerlendirme düşünceleri içine girdim, veee Ponçik tarifi buldum, hem de marmelatlı JJ Cumartesi, hazır misafirim geliyorken onlara yapayım istedim.. İlk kez mayalı hamur yaptım diyebilirim ve başarılı da oldu gibi JJ Yorumlarda olumluydu. Tabii bunun yanına ev yapımı Limonata( Yeşil elmalı ve taze naneli) . Limonatanın fotosunu çekmeyi unutmuşum, çok beğenildiği için bir dahaki sefere çekip koyacağım. :)

Gecenin special food’u “Fırında Mantarlı, Kaşarlı Pilav: Gelik Pilavı” diyebiliriz. Kendi uydurmam diyebiliriz, :) eminim bir çok kişi tarifini yapmıştır ama içinde tarçın'ı, karabiber'i ve şeker'i kendime özgü diyebilirim...

20 Haziran 2012 Çarşamba

Hafta sonu etkinliğimiz ve yolculuk çilesi :):)




Ne derttir şu yolculuk… Gitmeye heves edersin, gidiş yolunu ayarlarsın, bütçene göre aracı seçersin ( uçak mı, otobüs mü? ) sonra da gün gelince, “ah keşke gitmeseydik, bu yorgunluğa değer mi diye hayıflanırsın” o anın keyfini çıkarttığını, mutluluğunu unutarak L Nankör müyüm acaba ben birazcık?

14 Haziran 2012 Perşembe

Ruhumun Huzurunu Bulması için...




İnsan ruhunun huzur bulması için neler yapar? Bileniniz var mı? Ya da yorum yapmak isteyeniniz?

Ben kendimi bildim bileli, içimdeki sesi bulduğumdan beri hep huzurumu ararım.



11 Haziran 2012 Pazartesi

Hafta sonunda notlar;





Cumartesi; geç uyanıldı, yuppi JJ Akşama hazırlanıldı, öncesinde Sydney’deki Gül ablam ve Erhan Türkiye'ye gelmişlerdi, onlarla kısa bir buluşma gerçekleştirdik, sonrasında Aya İrini’ye Tekfen Flarmoni Orkestrası’nın Konserine gidildi. Bence herkesin bir kez denemesi gereken farklı bir deneyim, çok hoştu, Kemençe, Bağlama, Ney, Kanun ve Ut eşliğinde hazırlanan bir müzik ziyafeti. Eşim ve ben çok beğendik.

Pazar’a gelince sabah yapılan güzel bir kahvaltı sonrası, Cahide’nin sitesinden keşfettiğimiz Patatesli Tepsi Poğaçası ve Çilekli Kek’i denedim, ikisi de muhteşem oldu bence J Denemenizi tavsiye ederim..


7 Haziran 2012 Perşembe

Dermanım Nerde?

 
Derman aradım derdime,

Sağa sola bakındım nerde?

Gözümü yumsam, belirir miydi serde?

Gözümü açsam bulur muydum yerde?

Yok gönül yok, görünürde derman yok.

Derman içinde, Derman yüreğinde, Derman aslında sende...

Tevekkül et, yalvar rabbe,

Benliğine yenilme, dermanını arama ellerde.

Yoktur fermanı, okuyup rahatlayasın surelerle,

Belki o an kuş olur uçar yükün göklere,

Taşlarını fırlatır atarsın denizlere,

Neyleyim olmadıkça sende?

Neylerim olmazsan benle?

Yüreğimi, yolumu sensiz eyleme.

Gücümün tükenmesine izin verme.

Beni koyma bir başıma cennetimde...

T.Y./07.06.2012


5 Haziran 2012 Salı

Bugünkü Menümüzde Neler Var??



Güne Denizciğimin elinden yapılan Kavuk Poğaçayla başladık, cidden çok lezzetliydi, her ne kadar peynirle aram olmasa da patatesli kısımlarından yedim… J




Ben ve Deniz ikimiz de yeni bir tarifi deneyelim, arkadaşlara, yedirelim çok seviyoruz J Google’da tarif aramalarımız sonucu Cahide&Jibek’in sitesine kavuştuk. JJ O kadar güzel tarifler ve anlatımlar yer alıyor ki sitede, eline sağlık diyorum buradan da kendisine, deneyimlerini, denemelerini bizimle paylaştığı için… Bu konuda Deniz’le aramızdaki fark ben sürekli yeni şeyler deniyorum, yani ikinci sefer aynı şeyi yapmaktansa farklı bir şey yapmayı tercih ediyorum. Deniz ise, bir tarifte "Üstad" ilan ettiriyor kendini, hakkını da veriyor hani… J Mesela, bence O Birrrrr Profiterol Ustası..





Gel gelelim, bana; bu akşam için Cahide’nin sitesinden Az yağlı Patlıcan Yemeği tarifi öğrendim ve yaptım, henüz tatmadık ama muhteşem gözüküyordu piştiğinde. Yenildikten sonra herkesten yorum alacağım (Zeliha Annem ve Serdar kayınbiraderim bizde olacaklar). Aslında eşime yaş günü süprizi yapıyor olacağız bu akşam, neyse ki Selim işyerinden sitemi takip edemiyor, o yüzden rahatça Orijinal Parfem'den de bahsedebilirim sizlere Jİlginç bir tarif denedim, tamamen kendi uydurmam; Şamfıstıklı, damla sakızlı pudingi yapıp, içerisine kremşanti, iki çeşit bisküvi, muz ve şam fıstık parçaları ekledim, kalp şekilli kalıpta beklettim, akşam da üzerine çikolata sosu dökerek servis edeceğim, fotoğrafı artık yarına :)







Not: meraklısına http://cahidejibek.com/



4 Haziran 2012 Pazartesi

Tahir Abinin Erikleri;


 
Bu nasıl bir lezzet! Allah’ım özenerek yaratmış sanki. Tahir abimin elleri değmiş, oda özenerek büyütmüş Yıldız eriklerini. Okuyorsan ellerine sağlık abicim.JJ Tabii Denizciğim, bizle paylaşmasaydı, bu güzellikten hiç haberimiz olmayacaktı, sağolasın canım arkadaşım... Nasibimizmiş, biz de sevaplandık bu sulu, ağızda lokum gibi dağılan, papaz eriği görünümünde, yemyeşil ve bir ısırımlık yıldız erik, ben böylesini daha önce yemedim.. J Sevgili Eşime de ayırdım o da yiyecek akşama inşallah, onsuz bu güzellik boğazımdan geçmezdi yoksa...



Fırçam ve Tualim...




Elimde fırçam, önümde en sevdiğim boyalarımla kirlenmiş önlüğüm, tualimin başına geçmeyi bekliyorum.

1 Haziran 2012 Cuma

Haftasonu gelmişken;





Bugün oldukça yoğundu, yazmaya ancak fırsat buluyorum. Hafta sonuna çok güzel planlarım vardı, evimde dinlenmek, yeni tatlı ve hamur işleri denemek gibi :( ne yazık ki Sevgili bankam, bize "İlk Yardım" eğitimi koymuş JJ Müthişşşş, tüm hafta sonumu bu eğitime adıyor olacağım için nasssılll mutluyum anlatamam !! Neyse artık şansımıza küsüyoruz. Bugün birkaç tablomu sizlerle paylaşmak istiyorum, yorumlarınızı da bekliyorum…